Clement riskeerde aanvankelijk een speeldag schorsing en 1.000 euro boete, maar weigerde dat voorstel en moest dinsdag voor de Geschillencommissie verschijnen. Ter zitting vroeg het Bondsparket een zwaardere straf, in de hoop dat spelers of trainers voortaan sneller geneigd zullen zijn om de minnelijke schikking te aanvaarden.

Bij Club Brugge was men na de match tegen Eupen (0-0) op 16 augustus niet te spreken over de prestaties van scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn team. Vooral de niet gefloten strafschop na een duwfout op Ruud Vormer in de tweede helft botste op onbegrip. Een ziedende Clement stak na het laatste fluitsignaal een sarcastisch duimpje op richting de vierde official en trok nadien fel van leer tegen ref Van Driessche. "Ik stel me vragen bij de manier waarop deze wedstrijd geleid is. Dit is niet goed voor het spelletje", zei Clement op de persconferentie na afloop scherp.

Omdat de versnelde procedure niet van kracht is, hoeft de Geschillencommissie niet meteen een uitspraak te doen. De KBVB laat weten dat er ten laatste op vrijdag 6 september een vonnis uit de bus zal komen. Een eventuele schorsing gaat dan een week later in.

(BELGA)

Clement riskeerde aanvankelijk een speeldag schorsing en 1.000 euro boete, maar weigerde dat voorstel en moest dinsdag voor de Geschillencommissie verschijnen. Ter zitting vroeg het Bondsparket een zwaardere straf, in de hoop dat spelers of trainers voortaan sneller geneigd zullen zijn om de minnelijke schikking te aanvaarden.Bij Club Brugge was men na de match tegen Eupen (0-0) op 16 augustus niet te spreken over de prestaties van scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn team. Vooral de niet gefloten strafschop na een duwfout op Ruud Vormer in de tweede helft botste op onbegrip. Een ziedende Clement stak na het laatste fluitsignaal een sarcastisch duimpje op richting de vierde official en trok nadien fel van leer tegen ref Van Driessche. "Ik stel me vragen bij de manier waarop deze wedstrijd geleid is. Dit is niet goed voor het spelletje", zei Clement op de persconferentie na afloop scherp.Omdat de versnelde procedure niet van kracht is, hoeft de Geschillencommissie niet meteen een uitspraak te doen. De KBVB laat weten dat er ten laatste op vrijdag 6 september een vonnis uit de bus zal komen. Een eventuele schorsing gaat dan een week later in.(BELGA)