Philippe Clement ambieert twee dubbels op een rij: “We willen geschiedenis schrijven”

© belga
Redactie KW

“We hebben afgelopen seizoen niet een goed, maar een historisch seizoen gespeeld. Dat niet kunnen vieren met de supporters, zorgde wel voor een raar gevoel”, zo verklaarde Club Brugge-coach Philippe Clement maandagmiddag. Eerder op de dag trapte de landskampioen de voorbereiding op het nieuwe seizoen af met een eerste veldtraining in het Belfius Basecamp in Westkapelle.

Het afgelopen – door de coronacrisis ingekorte – seizoen kroonde blauw-zwart zich tot landskampioen en speelde het een mooie Champions League-campagne. Op 1 augustus kan daar nog de Beker van België bijkomen, maar dan moet Club Brugge nog Antwerp verslaan in de finale. “Club Brugge heeft nog maar twee keer in zijn geschiedenis de dubbel behaald (1977 en 1996, red.)”, stelde Clement. “Dat leeft dus wel in de spelersgroep. We kunnen meteen geschiedenis schrijven. Maar we mogen niet al onze pijlen verschieten in die eerste match, nadien moeten we ook presteren.”

Lat nog hoger leggen

“Komend seizoen kunnen we de lat eigenlijk niet meer hoger leggen. Maar het kan wel altijd beter. We willen graag de dubbel en nog meer punten in de Champions League. Het is Club Brugge nog maar één keer gelukt om twee keer op rij kampioen te worden (in 1976, 1977 en 1978, red.)”, toonde de T1 van Club Brugge zich strijdvaardig. “Maar er zijn ook mogelijke valkuilen. Na een kampioenenjaar dreigt er altijd het gevaar dat spelers moeite hebben om zich op te laden. En andere clubs zullen nog gretiger zijn om ons te kloppen.”

Gretige groep

Uiteraard moeten de spelers momenteel de regels rond social distancing respecteren. “En dat is soms moeilijk”, getuigt Clement. “Ik neem de jongens graag eens vast, maar dat gaat nu niet. Er staat een rem op alles. Het vast stramien dat we intussen hebben ontwikkeld, kunnen we nu niet toepassen. Maar het is niet slecht dat we ons moeten heruitvinden. Het is aan ons om te bewijzen dat we het op deze manier ook kunnen. Ik zag vandaag in ieder geval een heel gretige groep.”

Clement verwacht niet dat veel spelers de club zullen verlaten. “Club Brugge zit nu in een positie dat het zelf de prijs van een speler kan bepalen. Niemand is eigenlijk vragende partij om te vertrekken, ook Hans Vanaken niet. En verder zijn we natuurlijk altijd op zoek naar versterking.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier