Oud-speler Club Brugge Gilbert Somers overleden

Zijn kleinzoon Thibo Somers maakte dit seizoen zijn debuut voor Cercle Brugge. © belga
Redactie KW

In Brugge is op woensdag 11 maart Gilbert Somers overleden. De gewezen speler van Club Brugge werd 91 jaar. Later voetbalde ook zijn zoon Luc Somers voor blauw-zwart. Zijn kleinzoon Thibo Somers maakte dit seizoen met Cercle Brugge zijn debuut in de hoogste klasse.

Gilbert Somers voetbalde bij Club Brugge waar hij in het seizoen 1949-50 goed was voor enkele basisplaatsen in een ploeg dat toen in de hoogste klasse nipt het behoud kon verzekeren en hiervoor als beloning een negendaagse reis naar het Oostenrijkse Tirol kreeg aangeboden. Het seizoen daarop kon Club ondanks een Engelse injectie niet standhouden in de eerste klasse. In de competitie die daarop volgde scoorde Gilbert twee keer. In de zomer van 1954 verliet hij blauw-zwart.

Gilbert Somers was beroepshalve bediende bij de Gilde in de Oude Burg in Brugge en tevens verzekeringsagent voor DVV Verzekeringen. Met zijn echtgenote Erna Vandierendonck had hij vijf kinderen.

Gilbert had net als zijn broers Adrien, René en Robert een verleden bij Club Brugge. Bij hen thuis in de Bidderstraat – het hart van de Brugse volkswijk Sint-Gillis – was het allemaal voetbal wat de klok sloeg. Enkele maanden nadat Adrien in de eerste ploeg van Club kwam, volgden zijn broers, met uitzondering van Ghislain, die voor de Cerclejeugd had gekozen. Later trok ook Robert ‘Lange’ Somers naar de buren.

(ACR/ foto BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier