Ook Dorothée Poulain knokt voor de titel, maar zij doet het in de boksring

Lobke Maene

Dorothée Poulain (31) is zoveel meer dan ‘de vrouw van’ Clubverdediger Benoît Poulain. Ondernemer, mama van twee, fotomodel én bokser. Op 1 mei kan je haar aan het werk zien op het boksgala in sportcomplex Tempelhof in Brugge.

“In Frankrijk deed ik vroeger aan kickboksen”, opent ze. “Ik werd twee keer regionaal kampioen bij de jeugd. Ik hield altijd al van de vechtsporten op televisie of in films. Ik had veel energie en de vechtsport trok mij aan.”

Waarom ben je gestopt met die succesvolle carrière?

“Ik begon met mijn studies en de combinatie was te moeilijk. Later kwam mijn werk en mijn twee kinderen, die nu twee en vier zijn. Toen Benoît bij Kortrijk ging voetballen, verhuisden we naar België. Ik merkte dat het moeilijk was om werk te vinden, omdat ik geen Nederlands sprak. Dus ik moest even op zoek naar iets anders. Daarom zei mijn man Benoît: waarom ga je niet opnieuw boksen? Ik was 29 en twijfelde om weer te beginnen. In september 2016hakte ik de knoop door en sloot ik me vervolgens aan bij de Kings Cobra Boxing Club in Brugge.”

Ook Dorothée Poulain knokt voor de titel, maar zij doet het in de boksring
© BELGA

En op 1 mei kom je in actie op het Brugs boksgala, georganiseerd door deze boksclub.

“Ik zal deelnemen bij de amateurs. Sinds december train ik wel bij de boksclub in Drongen. Ik wissel er collectieve trainingen en individuele trainingen met mijn coach Jurgen Haeck af. Ik denk dat ik zo sneller vooruitgang boek. Ik leer veel technische dingen bij. Ik hoop dat op 1 mei te kunnen tonen”

Ook Dorothée Poulain knokt voor de titel, maar zij doet het in de boksring

Hoeveel keer train je per week?

“Ik train ongeveer drie keer per week bij mijn boksclub in Drongen. Daarnaast is er ook de fysieke voorbereiding en ik loop twee keer per week.”

Dorothée Poulain. (Foto's Davy Coghe & Belga & Instagram @Dorothée Poulain)
Dorothée Poulain. (Foto’s Davy Coghe & Belga & Instagram @Dorothée Poulain)© Davy Coghe

In artikels over jou, lezen we vaak ‘mevrouw Benoît Poulain.’ Stoort u dat?

“Nee, Benoît is mijn man en natuurlijk een bekende voetballer. Het is normaal dat de buitenwereld me eerst kent als vrouw van. Mocht ik zijn vrouw niet zijn, dan zouden ze niet over mij schrijven. Het is positief dat ze nu meer artikels schrijven over het boksen.”

Ook Dorothée Poulain knokt voor de titel, maar zij doet het in de boksring

Je houdt ook van dansen, wat vooral te zien is op je Instagram.

“Ja, ik hou enorm veel van dansen. Daarnaast ben ik ook gebeten door muziek. Vroeger maakte ik in Frankrijk deel uit van een amateur muziekgroepje waarin ik zong tijdens de weekends.”

Je bent een creatieve duizendpoot. Klopt dat je ook model was?

“Ik heb bijvoorbeeld meegewerkt aan het fotoboek Wonderful Antwerp en Amazing flavours of Amsterdam van fotograaf Henk Van Cauwenbergh. Model zijn is wel niet mijn beroep, ik ben niet zo heel bekend.”

(Lobke Maene)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier