Ontgoocheling is groot, maar Brugse spelers blijven ook optimistisch

Tuur Dierckx (rechts) controleert de bal, terwijl Daley Blind toekijkt. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Na de wedstrijd sprokkelden we reacties bij Tuur Dierckx, Ruud Vormer en Victor Vazquez.

Tuur Dierckx was de voorbije weken één van de smaakmakers bij Club, maar had het ook op Old Trafford moeilijk. “We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, maar ik denk dat we toch nog een degelijke match gespeeld hebben”, aldus de Broechemnaar. “We hebben veel gelopen en hard gewerkt. We wisten vooraf dat we veel zouden moeten verdedigen en dat we goed in blok moesten spelen. Op dit niveau gaat het toch nog allemaal sneller. Zelf moet ik ook nog stappen zetten om ooit dit niveau te kunnen bereiken.”

Toch blijft Dierckx, die na de match het shirtje van Chris Smalling wist te bemachtigen, ook optimistisch. “We moeten erin geloven, ook al beseffen we dat de kans klein is. We moeten op zijn minst proberen die wedstrijd te winnen. Dat zijn we verplicht aan onszelf én aan onze supporters. Nu was de laatste pass niet altijd zorgvuldig. Als we dat volgende week kunnen verbeteren, zullen we zeker kansen krijgen. Of ik ook heb kunnen genieten ? Tuurlijk wel. Ik hoop in de toekomst nog dergelijke matchen te kunnen spelen.”

Victor Vazquez (links) moet Memphis Depay voorbij laten gaan.
Victor Vazquez (links) moet Memphis Depay voorbij laten gaan.© BELGA

Met een afgeweken vrije trap lag Victor Vazquez aan de basis van de vroege 0-1, maar na de pauze moest hij alweer geblesseerd naar de kant. “Geen kramp. Een klein probleem achterin de knie, maar niets erg”, aldus de Spanjaard. “We kwamen met een gelukje op voorsprong, maar dat hoort ook bij het voetbal. We wisten dat we ons offensieve spel moesten proberen te spelen, want er lag ruimte tussen de linies. Natuurlijk is iedereen enorm ontgoocheld door die late 3-1, maar toch mogen we het nog niet opgeven. In voetbal kan alles. Als we thuis twee keer scoren en de nul houden, dan stoten we door. We moeten positief blijven. Het klopt dat we vandaag misschien weinig kansen kregen, maar toch geloven we er nog in. Zulke wedstrijden zijn een goede les voor iedereen. Nu moeten we hieruit leren en volgende week proberen beter te doen.”

Ruud Vormer stelt zich vragen bij de beslissing van de ref.
Ruud Vormer stelt zich vragen bij de beslissing van de ref.© BELGA

Ook Ruud Vormer baalde na afloop als een stekker. “Louis van Gaal, met wie ik na de wedstrijd trouwens nog even gesproken heb, deed een heel goede zet door Fellaini nog in te brengen. Op die manier kon Manchester United met lange ballen vanaf de flank gaan spelen”, analyseert de Nederlander. “2-1 zou een veel betere uitslag geweest zijn. Nu wordt het héél moeilijk, maar toch mogen we ook best trots zijn op onze prestatie. Iedereen had verwacht dat we hier met 5-0 of 6-0 zouden verliezen. Natuurlijk gaat het op dit niveau allemaal iets sneller, maar echt groot is het verschil nu ook weer niet. Wij missen echter veel spelers en als je dan ook nog eens Timmy Simons verliest én een rode kaart krijgt, dan weet je dat het heel lastig wordt.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier