Mignolet en Clement blikken vooruit naar CL-match tegen Dortmund

Coach Philippe Clement gelooft rotsvast in de kwaliteiten van zijn ploeg. © VDB
Redactie KW

Drie dagen na het pijnlijke puntenverlies thuis tegen KV Mechelen blikken Simon Mignolet en coach Philippe Clement vooruit naar de ontmoeting met topclub Dortmund in de Champions League. Met een vier op zes is Club Brugge alvast prima gestart aan de Champions League-campagne. Bij Dortmund spelen de Belgen Thorgan Hazard, Axel Witsel en Thomas Meunier, die een verleden bij Club Brugge heeft.

Doelman Simon Mignolet kwam nog even terug op de non-match van zaterdag tegen Mechelen. “Het is logisch dat er over die wedstrijd gesproken werd. Niet alleen de coach wil een antwoord maar ook de spelersgroep. We spelen veel wedstrijden, de matchen volgen elkaar snel op. We krijgen morgen weer een nieuwe uitdaging voorgeschoteld, deze keer in een andere competitie.”

“Iedereen is erg gretig om die wedstrijd aan te vatten. Iedereen zal klaar zijn morgen. We speelden goede wedstrijden tegen Zenit en Lazio, die lijn moet ook doorgetrokken worden in de competitie. Het mag niet op en neer gaan. Als we dit niveau kunnen brengen in de Champions League is er geen excuus om dat niet in de Jupiler Pro League te brengen.”

“De Champions League is leuk maar om daar volgend jaar opnieuw te staan, moeten we dit elke week kunnen tonen. We moeten de zwakke prestatie tegen Mechelen nu achter ons laten, morgen wacht Dortmund en daarna Oostende. Het mag niet blijven hangen.”

Terugkeer van Meunier

Dortmund is de grootste naam uit de poule. Behalve de drie Rode Duivels beschikt het nog over wereldtoppers zoals Haaland en Sancho. Mignolet weet dat het geen makkelijke opgave wordt. “We moeten respect hebben voor de tegenstander. Dortmund is een sterk geheel met een aantal individuele spelers waar we extra voor moeten opletten.”

We moeten als groep attent zijn en het ook als groep oplossen. We hebben dat in een vorige campagne ook getoond tegen toppers zoals PSG en Real Madrid. Het is leuk om tegen een aantal Rode Duivels uit te komen. We kennen hun kwaliteiten door en door maar dat geldt ook omgekeerd.”

“Het is fijn om Meunier terug te zien keren naar Jan Breydel. We zullen zelf iets op de mat moeten brengen en de ruimtes voldoende benutten. Zij spelen voor de drie punten dus moeten we gebruik maken van de ruimtes die er komen.”

Deli en Ricca onzeker

Alle spelers van Club Brugge kregen na hun coronatest groen licht behalve Simon Deli, die opnieuw getest moet worden. Coach Philippe Clement deed er wat geheimzinnig over. “Ik ben een coach en geen dokter. We zullen pas morgen het resultaat weten. Ik ben bezig met de jongens die beschikbaar zijn voor te bereiden op de match, met al de andere dingen hou ik me niet bezig.”

“Ricca is een ander verhaal. Hij raakte geblesseerd op Zenit, speelde vervolgens op Leuven met een inspuiting maar had alweer last aan de voet waardoor hij niet speelde tegen Mechelen. Als Deli niet fit geraakt, zal hij op de bank plaatsnemen met een inspuiting omdat we niet genoeg verdedigers hebben.”

Tevreden met gelijkspel

De coach hoopt lef te zien van zijn ploeg en zou best kunnen leven met een gelijkspel. “Ik wil dat mijn ploeg durft te voetballen. Het is duidelijk dat ze de beste ploeg zijn in de poule. Ze hebben al het meeste kwaliteit getoond maar nog niet in de resultaten.”

“Op Lazio waren ze de betere ploeg maar verloren wel. Ze hebben heel veel voetballende kwaliteiten doorheen alle linies. Het is een ploeg die de bal wil en de tegenstander achteruit duwt. Tegen Lazio haalden ze 60% balbezit, tegen Zenit bijna 70%. We zullen ook proberen te voetballen want als je alleen achteruit gaat, ga je met een nederlaag naar huis.” (JT)

Woensdag om 21 uur: Club Brugge – Dortmund.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier