Michel Preud’homme: “Obbi Oulare heeft zijn hart gelucht”

Obbi Oulare. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Vrijdagmiddag sprak de Brugse trainer de pers toe naar aanleiding van de competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem.

Op het perspraatje van Michel Preud’homme ging heel wat aandacht naar Obbi Oulare, die bijzonder slap presteerde in Manchester maar gisteren wel zijn excuses aanbood aan de trainer, de spelers en de supporters. “Obbi is gisteren in mijn bureau gekomen om te vragen of we een gesprek konden hebben”, vertelt Michel Preud’homme. “Obbi heeft zijn hart gelucht en mij uitgelegd wat zijn echte probleem is, maar daar kan ik niet verder over uitweiden. Ik heb hem gezegd dat we er met de club alles aan zullen doen om hem te helpen. Nadien heeft hij me ook gevraagd of hij voor de groep mocht spreken om zijn excuses aan te bieden. De spelers hebben dat ook meteen aanvaard. Het is positief dat Obbi dit gedaan heeft, maar nu moet hij het ook nog tonen op het veld en zijn alledaags gedrag.”

Duarte in de kern

Voor de wedstrijd op Zulte Waregem zit Oulare alvast in de selectie, net als Oscar Duarte. Onlangs werd nochtans gezegd dat de Costa Ricaan nog geen drie wedstrijden in een week aankan. “Maar af en toe moet je nu eenmaal beslissingen nemen die niet ideaal zijn”, verwijst Preud’homme naar de grote blessurelast. Pas morgen wordt er beslist of Duarte ook effectief zal starten.”

Claudemir of Castelletto ?

Met Timmy Simons mist Club de komende weken ook een belangrijke pion op het middenveld. “Met zijn ervaring en kwaliteit neemt Timmy tijdens een wedstrijd vaak de juiste beslissingen om het evenwicht in de ploeg te houden. Ik heb Claudemir, Ruud Vormer en Jean-Charles Castelletto de voorbije weken al verschillende keer beelden laten zien van Timmy. We zijn daar al een tijdje mee bezig, omdat het de bedoeling was om Timmy ook af en toe wat rust te gunnen. Claudemir heeft dat in Manchester goed gedaan. We blijven ook voor elke positie uitkijken naar versterking, maar we zullen niemand kopen om te kopen. Ook Castelletto moet in principe als verdedigende middenvelder kunnen spelen.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier