Michel Preud’homme : “Ik zie geen oplossingen om Manchester te kloppen”

© BELGA
Redactie KW

“In eigen huis heb je altijd een kleine kans, maar het wordt heel moeilijk”, reageerde Club Brugge-trainer Michel Preud’homme dinsdag na de 3-1 nederlaag tegen Manchester United in de heenwedstrijd van de play-offs om deelname aan de Champions League.

“We missen dan ook nog eens onze kapitein Timmy Simons en hebben weer een centrale middenvelder minder door de rode kaart van Brandon Mechele. Onze ziekenboeg zat al vol, ik zie geen oplossingen om Manchester te kloppen. Dat laatste doelpunt doet ook geen goed aan het vertrouwen. Het is echt jammer dat we dat nog moeten slikken.”

Coach Louis van Gaal van Manchester United gaf toe dat hij opgelucht was. “Het is een wereld van verschil, 2-1 of 3-1. We kunnen nu met veel meer vertrouwen aan de return in België beginnen.” Van Gaal beaamde dat hij vooral had genoten van het trefzekere spel van zijn aankoop Memphis Depay (twee doelpunten en een assist). “Zijn goals waren fantastisch. Ik kon hem wel zoenen. Maar er waren ook momenten dat ik meer oriëntatie van hem verwachtte. Hij maakte soms slechte keuzes. Maar dat gold eigenlijk voor mijn hele ploeg. We hadden het veel eerder moeten afmaken. We zullen als team nog veel sterker moeten worden. We verdienden wel meer, want we creëerden veel kansen, alleen de efficiëntie is er nog niet.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier