"Galatasaray heeft de officiële onderhandelingen met Club Brugge over de tijdelijke overdracht van Mbaye Diagne opgestart", liet de Turkse topclub noteren. Diagne mag vertrekken bij club uit Istanboel, die als vervanger maandag de transfer van Radamel Falcao (Monaco) hoopt af te ronden.

De 27-jarige Diagne heeft een verleden in de Jupiler Pro League bij Lierse (2014) en Westerlo (2015), telkens op huurbasis van Juventus. Destijds viel de Senegalees vooral op door zijn wispelturigheid, maar het voorbije anderhalf seizoen vond hij in Turkije erg vlot de weg naar de netten. In de terugronde van vorig seizoen kwam hij bij Galatasaray tot elf goals in twintig matchen. In het kalenderjaar ervoor bij Kasimpasa deed hij nog beter met 32 treffers in 36 duels.

Bij Club Brugge moet Diagne voorin de concurrentie aangaan met recordaankoop David Okereke. Opvallend: blauw-zwart zit in de Champions League in dezelfde poule als Galatasaray. Diagne komt dus mogelijk snel zijn (ex-)ploeg tegen.

(BELGA)

"Galatasaray heeft de officiële onderhandelingen met Club Brugge over de tijdelijke overdracht van Mbaye Diagne opgestart", liet de Turkse topclub noteren. Diagne mag vertrekken bij club uit Istanboel, die als vervanger maandag de transfer van Radamel Falcao (Monaco) hoopt af te ronden.De 27-jarige Diagne heeft een verleden in de Jupiler Pro League bij Lierse (2014) en Westerlo (2015), telkens op huurbasis van Juventus. Destijds viel de Senegalees vooral op door zijn wispelturigheid, maar het voorbije anderhalf seizoen vond hij in Turkije erg vlot de weg naar de netten. In de terugronde van vorig seizoen kwam hij bij Galatasaray tot elf goals in twintig matchen. In het kalenderjaar ervoor bij Kasimpasa deed hij nog beter met 32 treffers in 36 duels.Bij Club Brugge moet Diagne voorin de concurrentie aangaan met recordaankoop David Okereke. Opvallend: blauw-zwart zit in de Champions League in dezelfde poule als Galatasaray. Diagne komt dus mogelijk snel zijn (ex-)ploeg tegen.(BELGA)