Matig Club Brugge wint met kleinste verschil van Kortrijk

© belga
Redactie KW

Club Brugge won zaterdagavond het West-Vlaamse onderonsje tegen Kortrijk. Het spelbeeld was ondermaats, de kansen waren schaars maar een knappe goal van Lang leverde wel de drie punten op. Het was zowaar de eerste thuiszege van Club zonder publiek maar wel eentje zonder veel glans.

Alweer keerde een Clubspeler na de interlandbreak terug met een coronabesmetting. Dit keer was Sobol de pechvogel van dienst. Aangezien ook Ricca nog steeds geblesseerd is, verkoos Clement om De Ketelaere te brengen. Ook Mechele en Badji kwamen in het elftal, ten koste van Kossounou en Dennis.

Matig Club Brugge wint met kleinste verschil van Kortrijk
© Belga

Badji stond vorige week nog aan de aftrap bij Club NXT en mocht deze avond ook proberen te scoren bij het A-elftal. Kortrijk behaalde op de vorige speeldag een vooroorlogse 5-5 tegen Beerschot. Ook Kortrijk kampte met een coronabesmetting waardoor Makarenko niet aan de aftrap verscheen. Doelman Ilic kwam voor het eerst tussen de palen nadat Jakubech laat terugkeerde van interlandverplichtingen.

Slaapverwekkende vertoning

Het balbezit was van bij de aftrap voor de thuisploeg. Kortrijk was niet onmiddellijk met aanvallende intenties naar Jan Breydel gekomen. Lang was de eerste die een gaatje vond in de Kortrijkse defensie toen hij zich knap vrijspeelde. Zijn schot kon echter Ilic niet bedreigen. Het was wachten tot minuut 20 voor de eerste Kortrijkse prik. Sainsbury kon onbedreigd oprukken en zijn knal belandde op de vuisten van Mignolet.

Matig Club Brugge wint met kleinste verschil van Kortrijk
© Belga

De eerste helft kabbelde voort. Vanaken kon zijn stempel niet drukken en Diatta raakte niet over zijn man. Verrassende linksachter De Ketelaere maakte heel wat meters maar verscheen te weinig in de zone van de waarheid. Doelman Ilic had wellicht een pak meer werk verwacht tijdens zijn debuut. Op een makkelijke plaatsbal van Vanaken na hoefde hij verder niks meer op te knappen in de eerste helft. 0-0 was dan ook de enige logische ruststand.

Omhaal Lang

Dezelfde 22 namen begonnen aan de tweede helft. Vanderhaeghe kon uiteraard tevreden zijn dat zijn ploeg nauwelijks iets had weggegeven, maar Clement zal wellicht toch met een ander gevoel uit de kleedkamer gestapt zijn.

Matig Club Brugge wint met kleinste verschil van Kortrijk
© Belga

Aan het spelbeeld veranderde er weinig tot niks. Club bleef slordig in de opbouw terwijl Kortrijk geduldig afwachtte. Op het uur was het welletjes voor Clement: Badji, weinig in het stuk voorgekomen, werd vervangen door Krmencik. Dat bleek al gauw een meesterzet, want nauwelijks een minuut later stond de voorsprong op het scorebord. Krmencik kon terug koppen tot bij Lang en die verschalkte de doelman met een schitterende omhaal.

Eindelijk clean sheet

Kortrijk wachtte tot aan het slotkwartier om uit zijn egelstelling te komen. Kapitein Van der Bruggen kreeg nog een mogelijkheid of twee vanop afstand, maar onvoldoende om Mignolet te bedreigen. Brugge bleef ook na hun doelpunt zwak acteren.

Clement bracht met Kossounou voor Diatta zelfs wat extra defensieve zekerheid. Brugge sleepte zich naar het laatste fluitsignaal en Mignolet hield voor het eerst sinds de zege tegen Anderlecht in oktober de nul. De generale repetitie voor de match van dinsdag in Dortmund verliep dus niet vlekkeloos maar Clement zal vooral blij zijn dat de zwakke prestatie geen verliespunten kostte.

(JT)

Opstelling Club Brugge: Mignolet, De Ketelaere, Deli, Mechele, Mata, Lang (75′ Okereke), Rits, Vormer, Vanaken, Diatta (81′ Kossounou), Badji (59′ Krmencik).

Opstelling KV Kortrijk: Ilic, Ocansey (90′ Golubovic), Rougeaux, Sainsbury, Dewaele, Jonckheere (86′ Van den Bossche), Van der Bruggen, De Sart, Stojanovic (70′ Derijck), Gueye, Mboyo.

Gele kaarten: 23′ Van der Bruggen, 55′ Stojanovic, 68′ Sainsbury.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 60′ 1-0 Lang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier