“Mathew Ryan hangt boven mijn bed”

© BC
Redactie KW

Lisa Devooght trekt zondag naar de bekerfinale met de Rembrandt-vrienden uit Zedelgem, maar naar de thuismatchen van haar geliefde Club gaat ze kijken met café ‘t Hoekje uit Koekelare. “Mijn pronostiek voor zondag is 2-1. We staan eerste en hebben er veel voor gewerkt. We verdienen het gewoon en Standard is er niet klaar voor. De Heizel is ook van ons, want wij kennen het veld. Ik gok erop dat Jelle Vossen zeker één keer zal scoren voor ons…”

Lisa Devooght (21) woont thuis bij haar mama Conny Verplancke en stiefpapa Rik Desmet op het Nieuwenhoveplein in Koekelare. Ze heeft nog een zus Ilse. “Supporteren voor Club Brugge, dat is gewoon iets typisch voor onze familie. Ik heb het nooit anders geweten”, begint Lisa. “Toen ik acht à tien was, ging ik supporteren voor KM Torhout waar Tom De Sutter toen trouwens speelde. Daarna ben ik overgestapt naar Club. Met mijn eerste abonnement enkele jaren geleden ging ik helemaal alleen naar de wedstrijden kijken. Nu doe ik dat met de Club-supporters van café ‘t Hoekje uit Koekelare.”

Deel van het leven

“Toen ik twee jaar geleden als animatrice werkte in een Turks hotel, leerde ik twee West-Vlamingen kennen die allebei Club-supporter én lid van de Rembrandt-vrienden waren. Zo ben ik er ook in gerold. Sindsdien ga ik altijd mee op verplaatsing. En ik heb me het nog geen minuut beklaagd. Met een supportersclub gaat het er nog altijd iets fanatieker aan toe in het stadion”, vervolgt Lisa die ervan overtuigd is dat Club Brugge de beste supporters heeft. “Als je meegaat op verplaatsing merk je dat nog meer dan thuis. Wij zijn meestal met veel, zingen voor onze club, moedigen de spelers aan, klappen… One club, one family. Zo simpel is het.”

“De bekerfinale, dat is iets wat je zeker niet wil missen”

Een abonnement, tickets voor de uit-wedstrijden, vlaggetjes, T-shirts,… “Neen, het is niet goedkoop, maar het is mijn enige hobby en ik krijg er veel voor terug. Ook de sfeer om met een supportersclub op stap te gaan is zalig. Niet alleen tijdens de wedstrijd, maar ook voor en na de wedstrijd en op de bus. Toen ik in Turkije werkte, ben ik Club blijven volgen. Ik miste het voetbal enorm en zou zelfs nooit meer teruggaan naar het buitenland om te werken. Club is een deel van m’n leven.”

Kippenvel

“De bekerfinale, dat is iets wat je zeker niet wil missen. Ik krijg nog kippenvel als ik aan de goal van Refaelov dacht in de 92ste minuut van de bekerfinale van vorig jaar. Fenomenaal”, glundert Lisa. “Mijn pronostiek voor zondag is 2-1. Daar zet ik op in. We staan eerste en we hebben er veel en hard voor gewerkt. We verdienen het gewoon. De Heizel is ook van ons, want wij kennen het veld en Standard is er niet klaar voor volgens mij. En ik denk dat Jelle Vossen zeker één keer zal scoren voor ons…”

Geen anderlecht-lief

Haar favoriete Clubspeler aller tijden is Mathew Ryan. “Hij hangt zelfs boven mijn bed. Wat mijn lief daarvan vindt? Ik heb geen lief, dus hij kan er niets van zeggen (lacht). Ik zou trouwens zeker nooit een relatie kunnen hebben met een Anderlecht-supporter, brr.” En een Buffalo? “Tja, dat zou héél misschien nog lukken”, knipoogt Lisa.

“Vorig jaar ben ik dikwijls naar de trainingen geweest en had ik wel de kans om een foto met of een handtekening van Mathew Ryan te vragen, maar ik was te beschaamd. En nu is het helaas te laat…”, aldus Lisa die Tuur Dierckx als haar favoriet rekent dit seizoen.

(BC)