"Ik ben heel trots dat ik de prijs krijg", reageerde Ryan. "Het is een fijne erkenning voor het harde werk. Ook is het tof dat collega's me belonen voor de bijdrage die ik als voetballer kan leveren aan het nationale team en Brighton."

Mathew Ryan speelde tussen 2013 en 2015 bij Club Brugge., BELGA
Mathew Ryan speelde tussen 2013 en 2015 bij Club Brugge. © BELGA

Ryan maakte tussen 2013 en 2015 indruk bij Club Brugge in België en verkaste nadien naar Valencia. Via een uitleenbeurt aan KRC Genk kwam hij nadien in 2017 bij Brighton terecht. In de verkiezing troefde hij teammaat Aaron Mooy, doelman Danny Vukovic (KRC Genk), Roy Krishna (Wellington Phoenix) en Isaias (Adelaide United) af. Vukovic pakte vorig seizoen met Genk mee de Belgische titel, maar is deze jaargang lang out met een gescheurde achillespees.

(BELGA)

"Ik ben heel trots dat ik de prijs krijg", reageerde Ryan. "Het is een fijne erkenning voor het harde werk. Ook is het tof dat collega's me belonen voor de bijdrage die ik als voetballer kan leveren aan het nationale team en Brighton."Ryan maakte tussen 2013 en 2015 indruk bij Club Brugge in België en verkaste nadien naar Valencia. Via een uitleenbeurt aan KRC Genk kwam hij nadien in 2017 bij Brighton terecht. In de verkiezing troefde hij teammaat Aaron Mooy, doelman Danny Vukovic (KRC Genk), Roy Krishna (Wellington Phoenix) en Isaias (Adelaide United) af. Vukovic pakte vorig seizoen met Genk mee de Belgische titel, maar is deze jaargang lang out met een gescheurde achillespees.(BELGA)