Nakamba (25) stapte in de zomer van 2017 van Vitesse over naar Club Brugge. De verdedigende middenvelder werd bij blauw-zwart meteen een basisspeler in de kampioenenploeg van Ivan Leko. Vorig seizoen verloor hij na een blessure zijn plek aan Mats Rits. Deze zomer keerde hij na de Afrika Cup niet terug naar Brugge, in de hoop zo een transfer te forceren.

Club Brugge vangt voor de Zimbabwaanse international (13 caps) naar verluidt zo'n twaalf miljoen euro. De Belgische vicekampioen stelt op zijn website dat Villa "bereid was de gevraagde transfersom te betalen".

"Marvelous beantwoordt aan de criteria van het type speler naar wie we op zoek waren", zegt de trainer van Aston Villa Dean Smith. "Hij is heel beweeglijk, heel sterk in balbezit en past bij onze manier van spelen."

Wesley Moraes en Bjorn Engels

© Getty Images

Aston Villa haalde deze zomer ook al de Braziliaanse aanvaller Wesley Moraes. Voor hem cashte Club het recordbedrag van 25 miljoen euro. Bij de Villans zit met Bjorn Engels nog een andere ex-speler van blauw-zwart.

© Aston Villa FC via Getty Images

Nog donderdag werd de transfer van Arnaut Danjuma van Club naar Bournemouth afgerond. De Nederlandse international levert de Bruggelingen zo'n 15 miljoen euro op.