Karl Vannieuwkerke kondigde namens de jeugdacademie van KSV Diksmuide met de nodige fierheid het nieuws aan dat KSV Diksmuide voortaan een partnerclub is van Club Brugge. "De jeugdverantwoordelijken van Club Brugge zijn onze club de voorbije weken verschillende keren komen bezoeken en waren onder de indruk van hoe er in onze jeugdacademie doordacht met kinderen en jongeren wordt gewerkt", zegt Karl.

De samenwerking behelst dat Club Brugge de komende jaren in Diksmuide op jaarbasis een zestal evenementen zal organiseren. De Diksmuidse jeugdspelers kunnen proeven van de jeugdopleiding van Club Brugge, de jongsten kunnen mee oplopen met de spelers van Club Brugge en er komt een samenwerking op het vlak van scouting en het uitwisselen van informatie betreffende jeugdopleiding en ideeën. Ook jeugdtrainers van KSV Diksmuide die zich willen bijscholen kunnen bij Club Brugge terecht.

"Zowel kwantitatief als kwalitatief wekte ons trainingsaanbod bewondering op bij Club Brugge. Dat ze er ons bij wil als partnerclub naast twee clubs uit de tweede amateurklasse (KM Torhout en KVK Westhoek) zegt veel over het niveau van onze jeugdwerking. Weet dat de meeste spelers bij ons drie en sommige zelfs vier trainingsmomenten, én een match per week hebben", besluit Karl.

De samenwerking zal een boost geven aan de KSV Diksmuide jeugdacademie die bij de voetbalbond de audit heeft aangevraagd om volgend jaar nationaal jeugdvoetbal te spelen.