Karlo Letica en Matej Mitrovic (Club Brugge) geselecteerd voor oefenwedstrijd Kroatië

Matej Mitrovic zat in de WK-voorselectie voor Kroatië. © BELGA
Redactie KW

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic heeft liefst vijf spelers uit de Jupiler Pro League opgenomen in zijn 24-koppige selectie voor de oefeninterland van 6 september in Portugal en de UEFA Nations League-opener van 11 september in Spanje.

De Kroaten zagen onlangs nationale nummer een Danijel Subasic afhaken en daardoor wordt Louvre Kalinic (AA Gent) naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe nummer een bij de vicewereldkampioen. De 21-jarige Letica is dan weer een recente nieuwkomer, voor het WK kwam hij niet verder dan de voorselectie. De doelman maakte deze zomer nog de overstap van Hajduk Split naar landskampioen Club Brugge, dat al jaren met een keepersprobleem zit. Ondanks een veelbelovende start ging Letica zondag op Antwerp in de fout, wat blauw-zwart het eerste puntenverlies van het seizoen opleverde.

Achterin zijn Milic en Mitrovic er opnieuw bij. De Club-verdediger zat eveneens in de WK-voorselectie, maar was er niet bij op het toernooi in Rusland. Net als Anderlecht-aanwinst Santini, momenteel topschutter in de Jupiler Pro League.

Halve finale begin juni 2019

In de eerste editie van de UEFA Nations League zit Kroatië net als ons land in Divisie A. In groep 4 nemen de Kroaten het op tegen Spanje en Engeland, wat dus enkele topaffiches zal opleveren. De Rode Duivels moeten het in groep 2 doen met Zwitserland en IJsland. De winnaars van de vier groepen plaatsen zich voor de halve finales, die begin juni 2019 gespeeld worden. Nadien volgt er de uiteindelijke finale of de troosting.

In elk van de vier divisies van de Nations League is ook een EK-ticket te verdienen. De loting van die kwalificaties wordt op 2 december in Dublin gehouden, de kwalificatiewedstrijden zelf gaan op 21 maart 2019 van start.

(Belga)