Ivan Leko volgt Michel Preud’homme op als trainer van Club Brugge

Het werk van Ivan Leko bij STVV, onder meer met drie Brugse huurlingen, viel in de smaak van de Club-directie. © BELGA
Redactie KW

Ivan Leko is de nieuwe trainer van Club Brugge. Dat deelde de West-Vlaamse club donderdagavond mee. De 39-jarige Kroaat volgt Michel Preud’homme op. Hij tekende een contract voor twee jaar en wordt vrijdag voorgesteld.

Van 2005 tot 2008 verdedigde Leko al als middenvelder de blauw-zwarte kleuren. Daarnaast speelde hij in ons land voor Germinal Beerschot (2009-2010) en Lokeren (2010-2014). In februari 2014 startte hij zijn trainersloopbaan bij Oud-Heverlee Leuven, waarmee hij naar de tweede klasse degradeerde. Het voorbije seizoen leidde hij Sint-Truiden naar de finale van play-off II.

Mohamed Dahmane van Club Brugge wordt hier op de huid gezeten door Ivan Leko, toen bij Germinal Beerschot.
Mohamed Dahmane van Club Brugge wordt hier op de huid gezeten door Ivan Leko, toen bij Germinal Beerschot.© BELGA

“Met Ivan Leko kiest Club Brugge voor een jonge, ambitieuze trainer die het huis en de Belgische competitie kent”, klinkt het op de website van Club Brugge. “Leko bewees bij Sint-Truiden een coach te zijn met veel troeven en kan terugvallen op een rijke internationale ervaring als speler bij Hajduk Split, waar hij vier jaar lang kapitein was, in ‘La Liga’ bij Malaga CF, als Kroatisch International, onder meer op het WK 2006 en natuurlijk bij Club Brugge. Bij Sint-Truiden had Leko bovendien drie Brugse huurlingen onder zijn hoede, waardoor hij extra op de Brugse radar verscheen. Ivan Leko staat voor fris en offensief voetbal.”

Van 2005 tot 2008 verdedigde de technisch verfijnde middenvelder al de Brugse kleuren.
Van 2005 tot 2008 verdedigde de technisch verfijnde middenvelder al de Brugse kleuren.© BELGA

“We staan aan het begin van een nieuwe cyclus bij Club Brugge”, verklaart CEO Vincent Mannaert. “Bij het kiezen van de geschikte trainer om dit vernieuwde Club Brugge mee op de rails te zetten, keken we niet louter naar namen, maar naar de juiste ‘match’ en de juiste capaciteiten. Zo kwamen we uit bij Leko. Ivan kent de Belgische competitie en het blauw-zwarte huis. Bovendien bewees hij bij Sint-Truiden een hecht blok te kunnen smeden en goede resultaten te kunnen halen. We volgden de prestaties van Leko met extra aandacht door de Brugse uitgeleende spelers. Hun progressie was opvallend, net zoals de organisatie die STVV onder Leko aan de dag legde. We hebben er alle vertrouwen in dat Ivan een positieve bijdrage kan leveren en heten hem opnieuw van harte welkom bij de club.”

(Belga)

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier