Ivan Leko blikt vooruit op zondag: “Het zou dom zijn te denken aan de titel”

Redactie KW

Club Brugge is niet bezig met de titel, enkel met de komende match, zondag in en tegen Standard. Dat zei trainer Ivan Leko vrijdag, daags na de overwinning tegen Charleroi. Als Brugge niet verliest tegen Standard, is het kampioen.

“Ik heb weinig geslapen. Dat is normaal met zoveel adrenaline in je lijf“, opende Leko, die ontzettend tevreden was over de prestatie van zijn ploeg tegen Charleroi. “Het was misschien niet de mooiste maar zeker wel de beste match van de jongste weken. Het was een ontzettend belangrijke match, met veel druk op een specifiek mentaal moment in de competitie. We hadden maar één doel: winnen!”

Leko wil nog niet te veel spreken over de titel. “We horen al een half jaar dat we kampioen gaan spelen maar het zou dom zijn te denken aan de titel. Een kwartier na de match had iedereen al de focus op de match tegen Standard gezet. Alles kan in voetbal. Het is nu de eerste keer dat we een match spelen die ons mathematisch zekerheid kan bieden over de titel. Die uitdaging moeten wij aangaan.”

“Bang zijn we niet”

Club Brugge kan ook de week erop nog thuis tegen AA Gent kampioen worden, maar dat hoeft niet voor de trainer. “Het mooiste zou zondag zijn, omdat we dan onze moeilijkste match spelen. We kennen elkaar door en door, en wij weten wat de sterke punten zijn van Standard. Maar bang zijn we niet”, aldus Leko.

De Kroaat won als speler twee titels met Hajduk Split, maar het zou een eerste titel zijn als trainer. “Het zou veel mooier zijn als trainer. Als speler ben je enkel bezig met jezelf. Nu ben je bezig met 25 spelers, de staf, de volledige club,… Als ik mijn team zie spelen zoals ik wil, ben ik uitermate trots. We hebben hier tien maanden hard voor gewerkt. Nu is hét moment aangebroken.”

De champagne wordt nog niet koel gezet. De club plant voorlopig ook niets in of rond het stadion komende zondag. De politie heeft al aangegeven dat ze wel klaar zijn mocht het in Brugge tot een titelviering komen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier