Bij KV Oostende voerde Ingebrigtsen twee noodgedwongen wissels door: Vargas en Hjulsager geraakten niet tijdig fit, Jonckheere en Sakala startten in de basis. Bij Club roteerde Clement naar hartenlust na de Europese midweekmatch. Cools en Mechele kwamen achterin in de plaats van Sobol en Mitrovic. Amrabat verving voor de defensie Rits en voorin mochten Diatta, Vossen en Schrijvers opdraven. Dennis, Tau en Okereke kregen rust.

De intenties van Ingebrigtsen waren meteen duidelijk: de bezoekers met een laag blok opvangen, om dan op de tegenaanval te speculeren op de snelheid van D'Haese en Sakala. De Oostendse afweer stond goed, waardoor de Brugse druk voor een groot stuk makkelijk kon worden afgehouden. Een voorzet van Vormer werd wel bijna door de kruin van Faes in eigen doel gedevieerd, maar Dutoit was attent.

Balbezit voor Club, beste kansen voor KVO

De eerste echt grote kans viel op het kwartier zelfs aan de overzijde te noteren. Jonckheere speelde knap binnendoor tot bij Sakala, maar Mignolet kon met een voetveeg de 1-0 voorkomen. De rebound van D'Haese was net te zwak. Blauw-zwart kon daar weinig tegenoverstellen. De dubbele afweergordel van KVO stond simpelweg goed, maar Club miste ook de flitsen van mannen als Tau en Okereke. Dit Club Brugge leek op geen enkel moment op de indrukwekkende type-ploeg van de voorbije matchen.

De kustploeg bleef zelfs geregeld zelf een prikje uitdelen: zo moest Mignolet zich nog eens onderscheiden op een schot van Guri. Op slag van rust probeerde Club de druk nog wat op te voeren, maar grote kansen leverde dat niet op: 0-0 aan de pauze.

Meer van hetzelfde na de break: een stug en uitgekookt Oostende hield een pover Club Brugge relatief makkelijk af. Wanneer de bezoekers dan toch eens de ruimte vonden op de flanken, deden onder meer Cools en Schrijvers er te weinig mee. Voorzetten werden door het kopbalsterk duo Mitrovic-Faes makkelijk onschadelijk gemaakt.

De twee wissels van coach Philippe Clement bleken van goudwaarde. © BELGA

Saaie boel

Na een uur kon Clement het niet langer aanzien: met Okereke en Tau hoopte hij alsnog het verschil te kunnen maken. Vossen en Schrijvers werden naar de kant gehaald. Veel zoden bracht dat aanvankelijk niet aan de dijk, want er vielen amper nog kansen te noteren. Het was wachten tot minuut 70 voor Dutoit nog eens werk had. De Oostendse goalie ging goed plat op een afstandspoging van Amrabat.

Ofwel zou deze wedstrijd op een logische 0-0 eindigen, ofwel moest er letterlijk een doelpunt uit de lucht vallen. En dat is precies wat er gebeurde: Vormer kreeg zijn voorzet tot bij Okereke, die met een stevige kopbal de ban brak: 0-1. Vanaken kon een bevrijd Club even later meteen zekerheid schenken van de drie punten, maar zijn poging strandde op de binnenkant van de paal.

Het bleek slechts uitstel van executie, want tien minuutjes voor affluiten was het toch raak: Tau bekroonde zijn degelijke invalbeurt met een knappe goal. In de slotfase waren Canesin en Guri nog dichtbij een late aansluitingstreffer, maar het bleef 0-2.

Een matig, experimenteel Club Brugge had dus zijn invallers nodig om het te halen van een stevig Oostends blok. Het rotatie-experiment van Clement pakte dus niet volledig goed uit, maar blauw-zwart mag er met een minimum aan inspanning weer drie punten bijschrijven en Mignolet hield voor de tweede keer de nul. Club kan dus met vertrouwen richting Kiev vertrekken. Een moedig KVO bleef dit keer met lege handen achter, maar heeft andermaal getoond dat het klaar is voor een degelijk seizoen.

KV Oostende - Club Brugge 0-2.

Doelpunten: 72' Okereke 0-1, 82' Tau 0-2.

KV Oostende: Dutoit, Capon, Faes, Milovic, Skulason, Palaversa, Jonckheere (81' Marquet), Vandendriessche, Sakala (79' Boonen), Guri, D'Haese (79' Canesin).

Club Brugge: Mignolet, Amrabat (81' Rits), Vossen (58' Okereke), Diatta, Schrijvers (58' Tau), Deli, Vanaken, Cools, Vormer, Mechele, Mata.

Gele kaarten: geen.