Hooligans aan het feest tijdens bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp?

Vorige week mondde Club Brugge-Antwerp al uit in een gevecht in Wommelgem. © belga
Valerie Van Avermaet

Op papier en op het veld is de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp een droomfinale. Naast het veld is het duel tussen de twee topploegen echter een nachtmerrie. Er worden immers rellen verwacht tussen beide supportersclans. Vorige week mondde Club Brugge-Antwerp al uit in een gevecht in Wommelgem. De vrees voor nog meer hooliganisme in en rond de Heizel is dus terecht. De Brusselse ordediensten willen niets over het hoofd zien en namen nog geen beslissing over de speeldatum van de finale.

Het is voorlopig nog onduidelijk of de bekerfinale op zaterdag 21 maart dan wel op zondag 22 maart zal doorgaan. Vrijdag overlegden Antwerp, Club Brugge, de stad Brussel, de politiediensten, de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken en de Belgische Voetbalbond al met elkaar, maar voorlopig komen ze er niet uit.

Club – Antwerp wordt sowieso gezien als een risicomatch. Mocht de finale op 22 maart doorgaan dan zullen de Brusselse ordediensten nog een extra tandje moeten bijsteken. Die dag worden immers de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem herdacht. Er is dan een manifestatie van rechtse extremisten gepland die de politie ook onder controle zal moeten houden.

Na de wedstrijd van vorige week tussen beide topploegen waren er al rellen in Wommelgem. Beide supportersclans gingen in de clinch. Er werden wel meteen enkele stadionverboden uitgesproken, maar of dat de rivaliteit zal oplossen is twijfelachtig.

Ook op de combiregeling en ticketprijzen is het nog wachten. Het enige dat al beslist werd, is dat Club Brugge als thuisploeg werd aangeduid. Dinsdag wordt er opnieuw overlegd. Allicht weten we dan meer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier