Het is al het vierde jaar op rij dat een speler van Club Brugge de Gouden Schoen wint. Het gala was trouwens één blauw-zwart feestje: Simon Mignolet werd verkozen tot doelman van het jaar en Philippe Clement werd trainer van het jaar. Clinton Mata scoorde dan weer de goal van het jaar.

Hans Vanaken haalde het dus voor het tweede opeenvolgende jaar. Dieumerci Mbokani (Antwerp) en Ruslan Malinovskyi (ex-Genk) maakten de top drie compleet. Daarna volgden Leandro Trossard (ex-Genk) en Jonathan David (AA Gent). Ook Simon Mignolet (zesde) en Ruud Vormer (negende) van Club Brugge stonden in de top tien.

Krepin Diatta hield de blauw-zwarte eer hoog in de verkiezing van Belofte van het Jaar. Hij werd vierde. De titel was voor Yari Verschaeren van Anderlecht. (TV)

Het is al het vierde jaar op rij dat een speler van Club Brugge de Gouden Schoen wint. Het gala was trouwens één blauw-zwart feestje: Simon Mignolet werd verkozen tot doelman van het jaar en Philippe Clement werd trainer van het jaar. Clinton Mata scoorde dan weer de goal van het jaar.Hans Vanaken haalde het dus voor het tweede opeenvolgende jaar. Dieumerci Mbokani (Antwerp) en Ruslan Malinovskyi (ex-Genk) maakten de top drie compleet. Daarna volgden Leandro Trossard (ex-Genk) en Jonathan David (AA Gent). Ook Simon Mignolet (zesde) en Ruud Vormer (negende) van Club Brugge stonden in de top tien.Krepin Diatta hield de blauw-zwarte eer hoog in de verkiezing van Belofte van het Jaar. Hij werd vierde. De titel was voor Yari Verschaeren van Anderlecht. (TV)