Met drie doelpunten in vier wedstrijden tegen Dinamo Kiev en LASK loodste Hans Vanaken Club bijna eigenhandig doorheen de voorrondes. Club werd zo de eerste Belgische ploeg die zich kon plaatsen in het niet-kampioenenspoor en staat voor een tweede CL-campagne op rij, de derde in vier jaar en de zevende in totaal. "Met een nieuwe coach hebben we reeds stappen gezet richting het systeem dat we willen spelen. Als groep zijn we door de voorrondes gekomen, het gevoel is dus positief", vertelde de Rode Duivel een dag voor de clash tegen Galatasaray.

"We hebben nu meer ervaring om Europees te spelen, onze nieuwkomers brachten ook ervaring met zich mee. In die eerste campagne onder Michel Preud'homme was dat toch een mankement: vorig jaar was het al een stuk beter, dit jaar kan het alleen nog maar beter worden."

Als Club de derde plaats ambieert, moeten er thuis punten gesprokkeld worden tegen de Turkse kampioen, op papier de zwakste tegenstander in een groep met ook nog Real Madrid en PSG. "Moeten vind ik een te groot woord, al willen we die wedstrijd natuurlijk heel graag winnen. We moeten kijken hoe we de tegenstander pijn kunnen doen, niet enkel hoe we de nul kunnen houden. Morgen/woensdag zal dat niet anders zijn dan in andere wedstrijden. We zullen proberen hun zwaktes uit te buiten. In elke wedstrijd liggen er mogelijkheden, ook al heeft Galatasaray veel ervaring, met spelers die op een hoog niveau gevoetbald hebben."

(BELGA)

Met drie doelpunten in vier wedstrijden tegen Dinamo Kiev en LASK loodste Hans Vanaken Club bijna eigenhandig doorheen de voorrondes. Club werd zo de eerste Belgische ploeg die zich kon plaatsen in het niet-kampioenenspoor en staat voor een tweede CL-campagne op rij, de derde in vier jaar en de zevende in totaal. "Met een nieuwe coach hebben we reeds stappen gezet richting het systeem dat we willen spelen. Als groep zijn we door de voorrondes gekomen, het gevoel is dus positief", vertelde de Rode Duivel een dag voor de clash tegen Galatasaray."We hebben nu meer ervaring om Europees te spelen, onze nieuwkomers brachten ook ervaring met zich mee. In die eerste campagne onder Michel Preud'homme was dat toch een mankement: vorig jaar was het al een stuk beter, dit jaar kan het alleen nog maar beter worden."Als Club de derde plaats ambieert, moeten er thuis punten gesprokkeld worden tegen de Turkse kampioen, op papier de zwakste tegenstander in een groep met ook nog Real Madrid en PSG. "Moeten vind ik een te groot woord, al willen we die wedstrijd natuurlijk heel graag winnen. We moeten kijken hoe we de tegenstander pijn kunnen doen, niet enkel hoe we de nul kunnen houden. Morgen/woensdag zal dat niet anders zijn dan in andere wedstrijden. We zullen proberen hun zwaktes uit te buiten. In elke wedstrijd liggen er mogelijkheden, ook al heeft Galatasaray veel ervaring, met spelers die op een hoog niveau gevoetbald hebben."(BELGA)