Vorige week kreeg het project groen licht van de Vlaamse regering, maar daarmee staat het stadion van Club Brugge langs de Blankenbergse Steenweg er nog niet. De huidige eigenaars van de gronden daar kunnen immers nog voor problemen zorgen. Een ervan is immers Paul Gheysens, ceo van Ghelamco, die in Brussel problemen ondervindt voor zijn Eurostadion door... Bart Verhaeghe. Gheysens beschikt langs de Blankenbergse Steenweg over een stukje grond, maar hij is er niet de enige en zeker niet de grootste eigenaar.

Naast een aantal particulieren is ook de Kerkfabriek van Sint-Pieters bijvoorbeeld eigenaar van een aantal hectaren grond op deze site. Grootste grondeigenaar is het OCMW van Brugge voor een totale oppervlakte van 14,5 ha. "Het OCMW van Brugge zal zeker niet dwars liggen in dit dossier" stelt voorzitter Dirk De fauw. "Eerst en vooral omdat wij de realisatie van een nieuw voetbalstadion, maar ook de realisatie van de bijkomende bedrijventerreinen van groot belang vinden voor Brugge en de regio. Dit is een dossier met een grote economische betekenis."

"Bovendien is het OCMW van Brugge vragende partij om haar gronden van de hand te doen. We hebben de middelen absoluut nodig om volgend jaar te starten met de bouw van het nieuwe woon- en zorgcentrum in Sint-Pieters. Het grootste en modernste van de stad en de regio ".

De OCMW voorzitter besluit: "Ik ben ervan overtuigd dat samen met het stadsbestuur een goede overeenkomst tot stand kan gebracht worden waarbij het dossier van het voetbalstadion vooruit geholpen kan worden en het OCMW de garantie krijgt dat de middelen er zullen zijn om het nieuwe WZC te bouwen. Dit is absoluut nodig ter vervanging van het WZC Minnewater en om de noden die zich aanbieden als gevolg van de vergrijzing van onze bevolking op te vangen."