Gehavend Club Brugge start met Okereke, Kossonou en De Cuyper op Old Trafford

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Club Brugge start tegen Manchester United op Old Trafford, waar donderdagavond de terugmatch van de zestiende finales in de Europa League gespeeld wordt, met een onuitgegeven elftal. Door de afwezigheid van de geblesseerde Ruud Vormer en Dennis, de geschorste Emmanuel Balanta en de onfitte Krépin Diatta moest coach Philippe Clement puzzelen. David Okereke, Maxim De Cuyper en Percy Tau dragen de Brugse aanval, Odilon Kossonou schuift in op het middenveld.

Simon Mignolet krijgt met Clinton Mata, Brandon Mechele en Simon Deli drie vertrouwde verdedigers voor zich. Federico Ricca komt op de linksachter in de plaats van Eduard Sobol, die van Clement na de aaneenschakeling van duels even mocht rusten. Aanvoerder Hans Vanaken deelt de lakens uit op het middenveld, dat voorts bevolkt wordt door Mats Rits en Kossonou. Okereke, Tau en De Cuyper moeten voor de aanvallende impulsen zorgen. Michael Krmencik, Charles De Ketelaere en Diatta zitten op de bank. “Die laatste is niet helemaal fit”, aldus Clement.

Club Brugge speelde vorige week in het eigen Jan Breydelstadion 1-1 gelijk tegen Manchester United. Op Old Trafford gunt trainer Solskjaer een eerste basisplaats aan spits Odion Ighalo. Ook topaankoop Bruno Fernandes verschijnt aan de aftrap.

Opstelling Club Brugge: Mignolet – Ricca, Deli, Mechele, Mata – Rits, Kossounou, Vanaken – Okereke, Tau, De Cuyper

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier