Voldoende om naast de dubbel-die-iedereen-verwachtte te grijpen - heel blauw-zwart dat vorige maanden rondliep met een aureool van ongenaakbaar, verbijsterd KO.

Maar het was ook voldoende om, ondanks alle terechte lof voor Antwerp en Leko (zijn gok, zijn geloof en zijn scheut Bölöni) te stellen: Antwerp had de beker niet gewonnen, Club had de beker verloren. Plots was Club een club op drift, klonk door in alle commentaren. En dat is niet helemaal terecht.

Ja, Patrick Goots kreeg gelijk, toen hij vrijdag in onze krant het gevaar van overschatting bij Club stelde. Het zát in de hoofden van de spelers, Club begón arrogant aan de finale. Maar dat hebben Clement en Verhaeghe de spelers nu wel duidelijk gemaakt, om na 45 minuten al te gewagen van een 'zwaar mentaliteitsprobleem' bij een ploeg die tot zaterdag een machine werd genoemd en die dit seizoen nog sterker zou zijn, is wel heel vroeg.

En dat er dringend versterkingen / nieuwe gezichten moeten komen om er een nieuwe dynamiek in te krijgen? Kan wel, maar zijn Vormer en co echt niet mans genoeg om met deze spelersgroep - nog steeds de sterkste van het land - hetzelfde als vorig seizoen te kunnen opbrengen?

En dat Clement nu plots tactisch tekort schoot omdat hij geen middel vond de rode zone (...) van Antwerp achterin te ontwrichten? Ja, hij had Badji misschien moeten laten starten, en Dennis inbrengen in plaats van Rits... maar dat is gepraat achteraf.

Het essentieel probleem: Club heeft nog steeds geen Mario Stanic. In 1996, nu nog steeds de laatste dubbel, kwam Club in de finale ook achter, Torma scoorde toen voor Cercle. Maar Super Mario zette de zaken met twee goals recht. Zo'n goalgetter miste Club vorig seizoen al, zaterdag werd dat nog eens overvloedig bewezen. En zolang Okereke en vooral Krmencik zich niet manifesteren, blijft het gebrek aan een spits die het verschil maakt, een probleem... als de rest "Club onwaardig" voetbalt.

Ja, een aantal smaakmakers, spelmaker Hans Vanaken voorop, gaven 45 minuten afwezig, maar dat had ook te maken met Leko, Seck, Juklerod, Haroun...

Maar om nu te zeggen dat Club "vier maanden heeft verloren" - één verliesmatch en de crisis wordt uitgeroepen - is te vroeg. Club heeft het geld (voor Dennis?) én de tijd (tot eind oktober) om een goalgetter te vinden (waarom denk ik spontaan aan de Kortrijkse Moffi?) én om Okereke en Krmencik de weg naar doel te wijzen. En dan is Club wellicht weer Club.

Aan Clement en co om zaterdag tegen Charleroi - flink Antwerp-gehalte - in één keer komaf te maken met de eerste striemende kritiek. Al zal er meer nodig zijn om het borrelend maagzuur van Verhaeghe, Mannaert weg te nemen.

Voldoende om naast de dubbel-die-iedereen-verwachtte te grijpen - heel blauw-zwart dat vorige maanden rondliep met een aureool van ongenaakbaar, verbijsterd KO.Maar het was ook voldoende om, ondanks alle terechte lof voor Antwerp en Leko (zijn gok, zijn geloof en zijn scheut Bölöni) te stellen: Antwerp had de beker niet gewonnen, Club had de beker verloren. Plots was Club een club op drift, klonk door in alle commentaren. En dat is niet helemaal terecht.Ja, Patrick Goots kreeg gelijk, toen hij vrijdag in onze krant het gevaar van overschatting bij Club stelde. Het zát in de hoofden van de spelers, Club begón arrogant aan de finale. Maar dat hebben Clement en Verhaeghe de spelers nu wel duidelijk gemaakt, om na 45 minuten al te gewagen van een 'zwaar mentaliteitsprobleem' bij een ploeg die tot zaterdag een machine werd genoemd en die dit seizoen nog sterker zou zijn, is wel heel vroeg.En dat er dringend versterkingen / nieuwe gezichten moeten komen om er een nieuwe dynamiek in te krijgen? Kan wel, maar zijn Vormer en co echt niet mans genoeg om met deze spelersgroep - nog steeds de sterkste van het land - hetzelfde als vorig seizoen te kunnen opbrengen?En dat Clement nu plots tactisch tekort schoot omdat hij geen middel vond de rode zone (...) van Antwerp achterin te ontwrichten? Ja, hij had Badji misschien moeten laten starten, en Dennis inbrengen in plaats van Rits... maar dat is gepraat achteraf.Het essentieel probleem: Club heeft nog steeds geen Mario Stanic. In 1996, nu nog steeds de laatste dubbel, kwam Club in de finale ook achter, Torma scoorde toen voor Cercle. Maar Super Mario zette de zaken met twee goals recht. Zo'n goalgetter miste Club vorig seizoen al, zaterdag werd dat nog eens overvloedig bewezen. En zolang Okereke en vooral Krmencik zich niet manifesteren, blijft het gebrek aan een spits die het verschil maakt, een probleem... als de rest "Club onwaardig" voetbalt.Ja, een aantal smaakmakers, spelmaker Hans Vanaken voorop, gaven 45 minuten afwezig, maar dat had ook te maken met Leko, Seck, Juklerod, Haroun...Maar om nu te zeggen dat Club "vier maanden heeft verloren" - één verliesmatch en de crisis wordt uitgeroepen - is te vroeg. Club heeft het geld (voor Dennis?) én de tijd (tot eind oktober) om een goalgetter te vinden (waarom denk ik spontaan aan de Kortrijkse Moffi?) én om Okereke en Krmencik de weg naar doel te wijzen. En dan is Club wellicht weer Club. Aan Clement en co om zaterdag tegen Charleroi - flink Antwerp-gehalte - in één keer komaf te maken met de eerste striemende kritiek. Al zal er meer nodig zijn om het borrelend maagzuur van Verhaeghe, Mannaert weg te nemen.