Gaat Club Brugge straks in zee met rijke shirtsponsor uit Dubai of Rusland?

Redactie KW

Staat er momenteel nog ‘Club Brugge Foundation’ op de shirtjes van blauw-zwart, dan wordt dat binnenkort misschien wel het prestigieuze Fly Emirates of Gazprom.

De twee kleppers van formaat worden genoemd in Het Nieuwsblad en bevestigd door het Clubbestuur. Met beide partijen zouden er momenteel gesprekken lopen.

Fly Emirates is een luchtvaartmaatschappij, opgericht in oliestaat Dubai, en geniet intussen al aardig wat naam en faam in de sportwereld. Onder andere ook Arsenal en Real Madrid spelen met deze sponsor op de shirts. Vanaf september kan je vanuit Brussel rechtstreeks op de Emiraten vliegen, een reden volgens Het Nieuwsblad voor de onderhandelingen tussen Club en Fly Emirates.

Maar Bart Verhaeghe zou zijn pijlen ook op Rusland gericht hebben. Zo zijn er momenteel ook contacten met de Russische aardgasgigant Gazprom. Geen kleine speler, en bovendien gecontroleerd door president Vladimir Poetin. Het was nota bene Sporza-journalist Frank Raes die tijdens de WK-finale in het Maracaña-stadion een foto tweette van Verhaeghe, in gesprek met Poetin. En enkele weken voor de start van de competitie werkte Club Brugge nog een oefenwedstrijd af in en tegen Zenit Sint-Petersburg, team van Axel Witsel én ook voorzien van het Gazprom-logo op de truitjes…

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier