Door de blessuregolf bij blauwzwart diende Ivan Leko zijn team grondig bij te sturen. Poulain en Schrijvers kwamen in de ploeg in de plaats van de geblesseerde Denswil en Vlietinck. Bij Zulte Waregem kregen Harbaoui en Buffel het vertrouwen, Bédia en Nissilä verhuisden weer naar de bank.

Club nam de teugels meteen autoritair in handen en gaf Essevee aanvankelijk geen kans om in de match te komen. Het schoot zichzelf evenwel in de voet toen Nakamba met een ongelukkige ingreep Bongonda in de zestien ten val bracht en ref Boucaut, op aanraden van de VAR, Essevee een terechte penalty toekende. Harbaoui verzilverde die koelbloedig: 0-1 na 12 minuten, tegen de gang van het spel in.

Veel frustratie, amper kansen

Dat gaf de bezoekende burger moed. Club daarentegen wist even niet meer van welk hout pijlen maken, verloor zijn energie in frustratie en vergat te voetballen. Zulte Waregem stond goed, stoorde snel en verhinderde de thuisploeg tot kansen te komen. Club creëerde wel steriele druk, maar ook niet meer dan dat. Het was wachten tot de 37ste minuut voor Vanaken een mooie center van Vormer over kopte, het eerste echte Brugse doelgevaar. Dezelfde Vanaken trof de lat toen Club op amper een paar meter van doel een vrije trap kreeg, nadat Bossut een terugspeelbal van De fauw met de hand opraapte.

Verrassend genoeg viel de tweede goal van de avond weer aan de overkant. Na een knappe collectieve aanval vlamde Bongonda een assist van De Pauw binnen: 0-2 in de extra tijd van de eerste helft. Kopzorgen dus voor Leko, die aan de rust Rits verving door Amrabat.

Theo viert feest

Club vatte met hernieuwde moed de tweede helft aan en kwam al snel dicht bij de 1-2 via Schrijvers. Het was de voorbode van een nieuwe domper voor de thuisploeg: bij een bezoekende aanval zocht Bongonda naar een oplossing, besliste om zelf te trappen en zag tot zijn gelukkige verbazing hoe zijn bal via Mata in een boogje voorbij Horvath ging: 0-3 zowaar. Na een nieuwe bezoekende aanval kwam De Pauw zelfs erg dicht bij de 0-4. Bij Club ontbrak de inspiratie om tegengewicht te bieden. Balbezit genoeg, maar er gebeurde niets mee. Meer nog: blauwzwart mocht zich gelukkig prijzen dat Harbaoui niet koelbloedig genoeg was om de vernedering compleet te maken toen hij alleen op Horvath af mocht.

Plots viel aan de overzijde, met nog een kwartier voor de boeg, uit het niets de 1-3 uit de lucht: De Fauw devieerde een center van Vormer ongelukkig in eigen doel. Het gaf de thuisploeg een energieboost, maar veel verder dan een knal van Poulain (op de vuisten van Bossut) en een schot van Amrabat (naast) kwam het niet bij de 2-3. Aan de overzijde had Harbaoui het doelpunt van het jaar in gedachten op een center van Walsh, maar zijn volley zeilde naast. Daar maalden ze bij de bezoekers evenwel niet om, want met drie belangrijke punten in de tas lieten ze Club met een grote kater achter.

Club Brugge: Horvath, Decarli (54' Rezaei), Mechele, Poulain, Nakamba, Rits (46' Amrabat), Vormer, Mata, Vanaken, Wesley en Schrijvers (70' Openda).

Zulte Waregem: Bossut, Bürki, Baudry, Heylen, De fauw, Walsh, Tardieu, Bongonda (86' Hendrik Björdal), De Pauw, Buffel (82' Soisalo) en Harbaoui.

Doelpunt: 12' Harbaoui 0-1 (penalty), 45+1' Bongonda 0-2, 51' Bongonda 0-3, 78' De fauw 1-3 (own-goal).

Geel: 41' Bossut.

(BV)

Door de blessuregolf bij blauwzwart diende Ivan Leko zijn team grondig bij te sturen. Poulain en Schrijvers kwamen in de ploeg in de plaats van de geblesseerde Denswil en Vlietinck. Bij Zulte Waregem kregen Harbaoui en Buffel het vertrouwen, Bédia en Nissilä verhuisden weer naar de bank.Club nam de teugels meteen autoritair in handen en gaf Essevee aanvankelijk geen kans om in de match te komen. Het schoot zichzelf evenwel in de voet toen Nakamba met een ongelukkige ingreep Bongonda in de zestien ten val bracht en ref Boucaut, op aanraden van de VAR, Essevee een terechte penalty toekende. Harbaoui verzilverde die koelbloedig: 0-1 na 12 minuten, tegen de gang van het spel in.Dat gaf de bezoekende burger moed. Club daarentegen wist even niet meer van welk hout pijlen maken, verloor zijn energie in frustratie en vergat te voetballen. Zulte Waregem stond goed, stoorde snel en verhinderde de thuisploeg tot kansen te komen. Club creëerde wel steriele druk, maar ook niet meer dan dat. Het was wachten tot de 37ste minuut voor Vanaken een mooie center van Vormer over kopte, het eerste echte Brugse doelgevaar. Dezelfde Vanaken trof de lat toen Club op amper een paar meter van doel een vrije trap kreeg, nadat Bossut een terugspeelbal van De fauw met de hand opraapte.Verrassend genoeg viel de tweede goal van de avond weer aan de overkant. Na een knappe collectieve aanval vlamde Bongonda een assist van De Pauw binnen: 0-2 in de extra tijd van de eerste helft. Kopzorgen dus voor Leko, die aan de rust Rits verving door Amrabat.Club vatte met hernieuwde moed de tweede helft aan en kwam al snel dicht bij de 1-2 via Schrijvers. Het was de voorbode van een nieuwe domper voor de thuisploeg: bij een bezoekende aanval zocht Bongonda naar een oplossing, besliste om zelf te trappen en zag tot zijn gelukkige verbazing hoe zijn bal via Mata in een boogje voorbij Horvath ging: 0-3 zowaar. Na een nieuwe bezoekende aanval kwam De Pauw zelfs erg dicht bij de 0-4. Bij Club ontbrak de inspiratie om tegengewicht te bieden. Balbezit genoeg, maar er gebeurde niets mee. Meer nog: blauwzwart mocht zich gelukkig prijzen dat Harbaoui niet koelbloedig genoeg was om de vernedering compleet te maken toen hij alleen op Horvath af mocht.Plots viel aan de overzijde, met nog een kwartier voor de boeg, uit het niets de 1-3 uit de lucht: De Fauw devieerde een center van Vormer ongelukkig in eigen doel. Het gaf de thuisploeg een energieboost, maar veel verder dan een knal van Poulain (op de vuisten van Bossut) en een schot van Amrabat (naast) kwam het niet bij de 2-3. Aan de overzijde had Harbaoui het doelpunt van het jaar in gedachten op een center van Walsh, maar zijn volley zeilde naast. Daar maalden ze bij de bezoekers evenwel niet om, want met drie belangrijke punten in de tas lieten ze Club met een grote kater achter.(BV)