Eerste punt voor Club NXT na 2-2 tegen Lommel

© belga

Club NXT behaalde hun eerste punt in 1B. Het was een wedstrijd met twee gezichten voor de youngsters. Voor de rust creëerde Club geen enkele kans maar na de rust was het duidelijk de betere ploeg. In een spektakelrijk slotkwartier gaf Club de 2-1 voorsprong nog uit handen.

De grasmat van Lokeren, waar Club NXT hun thuiswedstrijden afwerkt, wordt geteisterd door een grasziekte en dat kwam het spelniveau zeker niet ten goede. Het balbezit was voor de bezoekers maar dat resulteerde niet meteen in kansen. Op het eerste doelgevaar was het wachten tot in de twintigste minuut. Een bedrijvige Zaroury trapte hoog over. De beste kans kwam net voor het halfuur. Kadiri draaide zich mooi vrij net buiten het strafschopgebied en trapte op de buitenkant van de paal.

Club NXT kon daar bitter weinig tegenover zetten, meer nog: in de eerste 45 minuten kwam er geen enkel schot richting het doel van de Lommelse goalie Svedkauskas. Het openingsdoelpunt in minuut 34 viel uit de lucht toen Brebels een hoekschop van dichtbij met het hoofd in doel kon deviëren. Diezelfde Brebels was even later de antiheld toen hij natrapte op Van den Keybus. De scheidsrechter stond er pal bij en aarzelde niet om de rode kaart uit zijn achterzak te halen.

Dubbele wissel

Na een dubbele wissel tapte Club na de rust uit een ander vaatje. Het vertoefde meer op de helft van de bezoekers en stak af en toe al eens de neus aan het venster. De inbreng van De Cuyper, vorig jaar nog aan de aftrap in de Champions League, keerde het spelbeeld volledig. Sagna kraakte zijn schot en kapitein Blomme besloot van dichtbij over. Twintig minuten voor tijd was er een knappe actie van Sandra maar zijn schot werd gekeerd. Uitstel van executie want een kwartier voor het einde kopte Van de Keybus (die deze week zijn contract verlengde tot 2023) een hoekschop binnen, een meer dan verdiende gelijkmaker.

De kansen volgden elkaar in snel tempo op. Zakary kopte de bezoekers bijna op voorsprong maar de lat bracht soelaas. De Cuyper zag zijn prima invalbeurt bijna beloond met een doelpunt maar een attente Svedkauskas hield zijn netten schoon. In de 84ste minuut moest hij zich toch gewonnen geven. Hautekiet bediende Sandra die knap overhoeks binnen knalde. Club NXT op enthousiasme naar een 2-1 voorsprong.

Toch kwam er snel een gelijkmaker. Engels verschalkte eerst bijna zijn eigen doelman met een kopbal maar een halve minuut later stond de 2-2 toch op het bord. De verdediging verkeek zich op een lange bal en Ugalde werkte beheerst af. Een domper voor de jongelingen, die zeker aanspraak maakten op een thuiszege. Na de interlandbreak neemt Club NXT het op tegen Union. (JT)

Opstelling Club NXT: Shinton, Hautekiet, Fuakala, Asoma, Wilkims (64′ De Cuyper), Blomme, Van den Keybus, Engels, Appiah (46′ Sandra), Sagna, Aelterman (46′ Baeten).

Opstelling Lommel SK: Svedkauskas, Hendrickx, Neven, Lemoine, Kis, Brebels, Verschueren, Thordarson, Cejas (63′ Ugalde), Attah (70′ Krizan), Zaroury (83′ Troonbeeckx).