Hans Vanaken opende de score in de 12e minuut. De Limburger stond op de juiste plek om de voorzet van Mats Rits binnen te tikken. Vijf minuten later verdubbelde Vanaken de score vanop de stip. De bezoekers hadden die strafschop gekregen voor handspel in de zestienmeter.

Wesley Moraes (24.) duwde Monaco met een harde trap in de rechterhoek nog dieper de put in. Zo stond het plots 0-3 in Monaco. Youri Tielemans probeerde nog te milderen, maar Ethan Horvath was alert.

In de tweede helft was het tempo wat uit de wedstrijd. Monaco probeerde nog, maar stootte telkens op een sterke Horvath. Aan de overkant bedankte een diepgestuurde Ruud Vormer (85.), opnieuw in de basis na twee duels als bankzitter, door de eindcijfers op het bord te zetten.

Volle buit sinds 2005

Club pakt zo voor het eerst sinds 2005 nog eens de volle buit in een Champions League-duel en zette een stap richting Europese overwintering: het klimt met vier punten naar de derde plaats in groep A. Monaco is de hekkensluiter met 1 punt uit 4 wedstrijden. Leider Dortmund (9 punten) en eerste achtervolger Atletico (6 punten) staan dinsdagavond oog in oog met elkaar.

Voorzitter in hechtenis geplaatst

Voorzitter van AS Monaco Dmitri Rybolovlev is dinsdag, enkele uren voor het Champions League-duel met Club Brugge, in hechtenis geplaatst. Dat berichtte de Franse krant Le Monde.

Volgens Le Monde vond er dinsdagochtend een huiszoeking plaats bij de Russische miljardair. De zakenman werd in hechtenis geplaatst voor zijn vermeende rol in een corruptiezaak. Het parket van Monaco opende een onderzoek en verdenkt Rybolovlev van "actieve en passieve omkoping en medeplichtigheid daaraan". De aanleiding was een zaak van oplichting tussen Rybolovlev en kunsthandelaar Yves Bouvier.

Groep A - 4e speeldag:

in Monaco (Stade Louis II):

Club Brugge (Bel) - Monaco (Fra) 4-0 (rust: 3-0)

Scheidsrechter: Artur Soares Dias (Por)

Balbezit:

Monaco: 62 %

Brugge: 38 %

Doelpunten:

Brugge: Vanaken (12. en 17 pen), Wesley (24.), Vormer (85.)

Gele kaart:

Monaco: Barreca (15.)

Teams:

Monaco: Benaglio - D. Sidibé, Glik (76. Touré), Jemerson, Barreca - Ait Bennasser (68. Massengo) - Tielemans, Sylla, Chadli, Falcao (cap) (61. Gouano), Diop

Trainer: Thierry Henry

Brugge: Horvath - Poulain, Mata (77. Vlietinck), Mechele, Denswil, Diatta (6. Cools) - Nakamba, Rits, Vanaken - Wesley (72. Rezaei), Vormer (cap)

Trainer: Ivan Leko

(Belga)