Na een halfuur moest KVO vrijdag met een man minder voort op bezoek bij Club Brugge. Ronald Vargas pakte tegen zijn voormalige broodheer een rode kaart, nadat hij met de studs op de enkel van verdediger Deli was gaan staan. Na kort overleg met de VAR sloot scheidsrechter Boterberg de Venezolaanse spits uit. "Deze actie bracht de veiligheid van de verdediger in het gevaar. De VAR maakte een juiste interventie en de scheidsrechter nam een correcte beslissing", aldus het Referee Department.

Maar in de slotminuten lieten de videoref en de scheidsrechter wel een steek vallen. Voor een gelijkaardige tackle als Vargas, ontsnapte Emmanuel Dennis met een gele kaart. De winger van blauw-zwart ging ook over het leer met de studs op het scheenbeen van KVO-speler Hjulsager. "Dennis speelde geen bal en maakte contact met de studs op het been, net onder de knie. Deze fout bracht de veiligheid van Hjulsager in gevaar. Het Refereeing Department verwachtte een VAR-interventie om Emmanuel Dennis een rode kaart te geven. Het was onjuist van de VAR om niet in te grijpen na een foute beslissing van de scheidsrechter", klinkt het.

(Belga)

Na een halfuur moest KVO vrijdag met een man minder voort op bezoek bij Club Brugge. Ronald Vargas pakte tegen zijn voormalige broodheer een rode kaart, nadat hij met de studs op de enkel van verdediger Deli was gaan staan. Na kort overleg met de VAR sloot scheidsrechter Boterberg de Venezolaanse spits uit. "Deze actie bracht de veiligheid van de verdediger in het gevaar. De VAR maakte een juiste interventie en de scheidsrechter nam een correcte beslissing", aldus het Referee Department. Maar in de slotminuten lieten de videoref en de scheidsrechter wel een steek vallen. Voor een gelijkaardige tackle als Vargas, ontsnapte Emmanuel Dennis met een gele kaart. De winger van blauw-zwart ging ook over het leer met de studs op het scheenbeen van KVO-speler Hjulsager. "Dennis speelde geen bal en maakte contact met de studs op het been, net onder de knie. Deze fout bracht de veiligheid van Hjulsager in gevaar. Het Refereeing Department verwachtte een VAR-interventie om Emmanuel Dennis een rode kaart te geven. Het was onjuist van de VAR om niet in te grijpen na een foute beslissing van de scheidsrechter", klinkt het.(Belga)