De komende dagen ligt nog serieus wat werk op de plank in het Jan Breydelstadion

Ontgoocheling bij Boli Bolingoli. © Belga
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge moest woensdagavond het Champions Leaguetoneel verlaten met een 0-4-nederlaag tegen Manchester United.

0-4, 1-7 over de twee wedstrijden. Soms zeggen cijfers alles. Club Brugge kon woensdagavond een twintigtal minuutjes de schijn ophouden dat het Manchester United nog in verlegenheid kon brengen, maar daarna lieten de bezoekers de Brugse motor vastlopen. Driemaal Wayne Rooney. Dat de Engelse international net tegen Club een periode van meer dan achthonderd minuten zonder doelpunt kon beëindigen, is veelbetekend. Hoe gemakkelijk de ‘Red Devils’ na de pauze door de Brugse verdediging sneden, deed ongetwijfeld pijn aan de ogen van Michel Preud’homme.

Hoe gemakkelijk de ‘Red Devils’ door de Brugse verdediging sneden, deed ongetwijfeld pijn aan de ogen van Michel Preud’homme

Rooney is er dankbaar voor...
Rooney is er dankbaar voor…© belga

Versterking nodig

Club zit nu waar het thuishoort, in de Europa League. Daarin bewees het vorig seizoen dat ver doorstoten voor een Belgische club geen onmogelijke droom is. Maar de komende dagen ligt wel nog serieus wat werk op de plank in het Jan Breydelstadion. In de laatste dagen van de transferperiode gaat blauw-zwart nog op zoek naar een vervanger voor Tom De Sutter – daarvoor wordt vooral opnieuw richting Zuid-Amerika gekeken – én een extra verdediger. Ook een (verdedigende)middenvelder staat nog op het verlanglijstje. Die laatste lijkt zelfs het verst gevorderd, want de Pool Karol Linetty van Lech Poznan werd woensdagavond in het Jan Breydelstadion gesignaleerd voor de wedstrijd tegen Manchester United. Vorig seizoen stelde Club in de laatste dagen van de transfermercato vijf nieuwe spelers voor. Benieuwd hoeveel het er nu worden.