Corona slaat toe bij Club Brugge: drie spelers en Vincent Mannaert testen positief

Simon Mignolet is een van de vier coronagevallen bij Club Brugge. © belga
Redactie KW

Ook Club Brugge wordt nu geteisterd door COVID-19. Simon Mignolet, Michael Krmencik, Odilon Kossounou en algemeen manager Vincent Mannaert hebben een positieve COVID-test afgelegd. Dat liet Club Brugge weten via de website.

“Zaterdagochtend werd de volledige Brugse delegatie getest op COVID-19 in het vooruitzicht van de Europese wedstrijd in en tegen Sint-Petersburg”, zo luidt het op de website van de landskampioen. “Internationals Simon Mignolet en Odilon Kossounou en aanvaller Michael Krmencik testten positief. Ook CEO Vincent Mannaert legde een positieve coronatest af. Afgelopen donderdag nog werd de volledige selectie getest via het Jupiler Pro League-protocol, toen testte iedereen nog negatief. Het viertal gaat met onmiddellijke ingang in quarantaine en reist dus niet mee af naar Rusland. Geen van allen vertonen symptomen.”

Zaterdag stond Mignolet in de uitmatch tegen Standard nog 90 minuten in doel bij Club Brugge. Krmencik werd in de 65e minuut naar de kant gehaald. Kossounou viel in na 81 minuten. Vooral het uitvallen van de ervaren sterkhouder Mignolet is een domper voor blauw-zwart. Tegen Zenit zal hij vermoedelijk vervangen worden door Ethan Horvath.

“Jammer genoeg testte ik zaterdagochtend positief op COVID-19”, tweette Mignolet intussen. “Toen ik deze morgen het resultaat kreeg, ben ik samen met mijn gezin in quarantaine gegaan. We vertonen tot dusver geen symptomen.”

Eerder waren Brandon Mechele en David Okereke bij Club Brugge een tijdje out na besmetting met het coronavirus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier