Clubcoach zag toch veel positieve zaken tegen Dortmund

Clubcoach Philippe Clement, hier met Krepin Diatta: "Mijn spelers zijn er altijd voor blijven gaan." © belga
Redactie KW

De verrassende vier op zes na twee speeldagen in de Champions League deed Club Brugge misschien wel dromen van een stunt tegen Dortmund. Maar Club kwam van een kale reis terug want na een half uur stond de 0-3 eindstand al op het scorebord. Halverwege de poulefase staat Club op een derde plaats, slechts twee punten van leider Dortmund. Maar Brugge zal vooral achterom moeten kijken en proberen de derde plaats, die recht geeft op de Europa League na Nieuwjaar, vast te houden.

Coach Philippe Clement sprak over een erg sterke tegenstrever. “Dit is boven ons niveau, dit is topniveau. We begonnen nochtans goed aan de wedstrijd met twee à drie kleine mogelijkheden. Op die momenten moet je een doelpunt kunnen maken maar het was net niet.”

“Daarna krijgen we drie doelpunten tegen met foutjes van onze kant in elk van die fases. Die foutjes werden telkens cash afgestraft. Het heeft geen zin om over spelers te spreken en te zeggen wie wat fout heeft gedaan. De spelers weten dat zelf ook.”

Een wedstrijd zonder fouten gebeurt heel weinig en het gaat ook niet om structurele fouten. Als je wil punten halen tegen Dortmund moet je zelf superefficiënt zijn en een dosis geluk hebben. Die twee zaken mankeerden vandaag.”

Positieve zaken

Toch was de coach ook tevreden met het spelbeeld. “Ik heb een duidelijke reactie gezien vandaag van mijn spelersgroep. Het verhaal van tegen Mechelen is afgesloten. Ik zag veel positieve zaken: de manier waarop we pressing durfden te spelen, de manier van opbouw was ook goed.”

“Op Bayern Munchen na zijn we wellicht de ploeg die het meest balbezit haalde tegen hen dit seizoen. Ik was ook tevreden dat de kopjes niet naar beneden zijn gegaan na de 0-3. We bleven ervoor gaan, ook de invallers toonden de nodige gretigheid. Dat moeten we nu meenemen naar onze eigen competitie. Dat wil ik elke match zien. Tegen Oostende zal het wel een andere wedstrijd worden.”

Halverwege de poulefase wil Clement nog niet te veel beginnen rekenen. “Het is allemaal relatief. Normaal moet je thuis punten halen, wij hebben deze campagne thuis nog niet gewonnen maar deden dat op verplaatsing wel al. We moeten vooral de momenten pakken en aan de andere kant de momenten vermijden.”

Geen afstraffing

Simon Mignolet sprak van een frustrerende avond. “We hebben de doelpunten kort op elkaar weggegeven en zo Dortmund in een zetel gezet. In het spel toonden ze dat ze de betere ploeg zijn maar we hebben het hen iets te gemakkelijk gemaakt.

“In de tweede helft zijn we niet weggezakt en is het geen afstraffing geworden zoals je in sommige wedstrijden op dinsdagavond zag. Het lag ook wel wat aan de instelling van Dortmund, na de derde goal speelden ze iets behoudender.”

Competitie

Mignolet beseft dat Club Brugge zondag de drie punten op Oostende heel goed kan gebruiken. “We weten dat we in de competitie iets recht te zetten hebben. De afgelopen competitiewedstrijden verliepen niet zoals gewenst.”

“Het is de laatste wedstrijd voor de internationale break en Oostende wordt een moeilijke tegenstander. Maar wij zijn een ploeg die willen winnen en dus gaan we vol voor de drie punten zondag.” (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier