Club-youngsters openen met nipte zege tegen Galatasaray

De sfeer in de kleedkamer was opperbest na de zege. © Facebook Club Brugge
Redactie KW

De U19-ploeg van Club Brugge is de UEFA Youth League woensdag gestart met een nipte zege tegen Galatasaray. Blauw-zwart won de opener in groep A op het veld van Oostende tegen de Turken met 3-2.

Mathias De Wolf (6.) opende voor Club de score op strafschop, waarna Charles De Ketelaere (10.) snel verdubbelde. Noah Aelterman (17.) diepte vlug uit tot 3-0, maar Baltaci (20.) milderde voor de Turken op penalty. Na de aansluitingstreffer van Yunus Akgün (46.) werd het nog spannend, maar Club hield stand.

In de andere partij in de poule kijken Paris Saint-Germain en Real Madrid mekaar in de ogen. Die match volgt later woensdag. Op de tweede speeldag, 1 oktober, trekt Club naar Real. Galatasaray ontvangt op hetzelfde moment PSG.

Ook KRC Genk speelt mee in de Youth League. De jonge Limburgers speelden dinsdag 1-1 gelijk bij Salzburg. Liverpool en Napoli maken de poule van Genk vol.

De poules in de Youth League zijn identiek aan die van het toernooi bij de A-elftallen. Bij de U19 stoot wel alleen de groepswinnaar door naar de achtste finales. De runners-up spelen barrages tegen de winnaars van het kampioenenspoor voor een plaats bij de laatste zestien in de Champions League.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier