Club NXT pakt een punt in slotminuut

© (Foto Belga)

Club NXT haalde meer dan verdiend een derde competitiepunt binnen. Tegen Deinze speelden de jongeren alweer met een schitterende mentaliteit. Toch kwam het in de tweede helft op achterstand na een knullige goal van De Witte. In het absolute slot zorgde Van Der Brempt voor een verdiende gelijkmaker.

Club NXT wilde wat rechtzetten na de 6-1 pandoering vorige speeldag op Seraing. Van den Keybus en Van Der Brempt waren de twee nieuwkomers in de ploeg en het ontbrak hen zeker niet aan inzet. Beide youngsters liepen in de eerste helft tegen een gele kaart aan. Deinze beschikt over een wat oudere ploeg met tonnen ervaring.

Meer dan de helft van de starters kwam al uit in onze eerste klasse, om nog maar te zwijgen van bankzitters zoals Vargas en Neto. Op het veld was er echter nauwelijks verschil te merken tussen beide ploegen. De eerste twintig minuten waren het vermelden niet waard. Baeten was de bedrijvigste speler bij de thuisploeg. Hij week vaak uit naar de rechterflank om vervolgens naar binnen te komen.

De enige noemenswaardige kans kwam er op slag van rust. Blondelle (ex-Club Brugge) kon maar half ontzetten maar Sandra vergat het cadeautje in ontvangst te nemen en kraakte zijn schot. Een logische brilscore aan de rust maar Club NXT wel de morele winnaar.

Deinze-coach Gevaert had weinig redenen om tevreden te zijn en bracht na de rust twee frisse mannen in het veld: Neto en Schils. Deinze raakte meteen beter in de wedstrijd maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Het kreeg wel drie prima mogelijkheden via het hoofd maar zowel Mertens, Neto als Dansoko konden de openingstreffer niet binnen knikken. De beste mogelijkheid kwam tussenin wel via Sagna, moederziel alleen voor de doelman nadat hij Blondelle op snelheid eraf liep.

Twintig minuten voor de tijd kwam Deinze uiteindelijk toch op voorsprong. Doelman Shinton zag er niet goed uit op een vrije trap, niet de eerste keer overigens deze partij. Neto kopte op de dwarsligger en de rebound viel letterlijk op de voet van De Witte. De youngsters waren even aangeslagen maar gingen toch op zoek naar de gelijkmaker. Eerst kon Sagna vrij koppen en wat later werd Club een loepzuivere strafschop ontnomen.

Blondelle, verre van zijn beste partij, trok Van Der Brempt neer in de zestien. Woede bij de thuisaanhang en in het bijzonder bij coach De Mil. Club NXT bleef aandringen en werd uiteindelijk in de slotminuut beloond. Een vrije schop van De Cuyper werd met het hoofd in doel verlengd door Van Der Brempt. Een meer dan verdiend punt voor de Brugse jongelingen die zeker niet moesten onderdoen tegen de ervaren bezoekers. Heel wat positieve zaken om mee te nemen naar de verplaatsing volgende week op Union.

Opstelling Club NXT: Shinton, Hautekiet (87′ Aelterman), Fuakala, Asoma, De Cuyper, Engels (75′ Appiah), Van den Keybus, Van Der Brempt, Sandra (84′ Ochieng), Sagna, Baeten.

Opstelling Deinze: Dutoit, Vansteenkiste, Blondelle, De Schutter (46′ Neto), De Looze, De Witte, Staelens, Lecomte (46′ Schils), Dansoko (87′ Tarfi), Mertens, Van Walle.

Gele kaarten: 21′ Van den Keybus, 30′ Van Der Brempt, 46′ Schils, 85′ Blondelle, 90′ Vansteenkiste.

Doelpunten: 70′ De Witte, 90′ Van Der Bempt.