Club NXT krijgt pandoering bij leider Seraing

© belga
Redactie KW

Club NXT ging met de billen bloot bij leider Seraing. Het slikte in totaal zes goals, bij de rust stonden de youngsters al met 3-0 in het krijt. Topschutter Georges Mikautadze maakte alweer indruk en zit inmiddels al aan twaalf competitietreffers.

Club NXT had deze week heuglijk nieuws nadat zowel Arne Engels als Cisse Sandra hun contract verlengden tot 2023. Minder heuglijk nieuws viel er op het veld te rapen. Vanaf de aanvangsfase werd Club NXT met de neus op de feiten gedrukt. Seraing speelde op een aangenaam tempo en creëerde al onmiddellijk tal van mogelijkheden. Het was dan ook niet lang wachten op de openingsgoal. Al in de derde minuut kwam Seraing met wat geluk op voorsprong, een schot van Al Badaoui week af op de arm van Hautekiet. Doelman Shinton, terug in de basis nadat Lammens de vorige twee wedstrijden de voorkeur kreeg, stond aan de grond genageld. Mikautadze, die negen goals scoorde in de voorgaande vijf competitiewedstrijden, was de gesel van dienst.

Club NXT krijgt pandoering bij leider Seraing
© BELGA

De Clubdefensie had moeite met zijn snedige dribbels en wat later trof hij zelf ook nog drie keer raak. Tussenin had ook al Boulenger gescoord op hoekschop. Vooral de 5-0 zal nog wel een aantal keer terugkeren op het netvlies van doelman Shinton. Zijn breedtepass was niet krachtig genoeg en Mikautadze scoorde de makkelijkste goal van zijn carrière. Nadat Bernier nog voor het uur de 6-0 op het bord zette, haalde Seraing even de voet van het gaspedaal. Blijkbaar hadden ze toch wel wat medelijden met de Brugse jongeren. In de slotminuten kon Baeten nog milderen vanop de stip. Een pandoering dus voor de youngsters maar ook dat hoort bij het leerproces.

De ontdekking van 1B is zonder twijfel de jonge spits Mikautadze. De Fransman is gehuurd van Metz en scoort voorlopig aan de lopende band. Twaalf goals in zes wedstrijden in een stugge competitie zoals 1B is best wel een uitmuntende prestatie. Vele ploegen uit 1A kunnen momenteel enkel maar dromen van zo’n vlot scorende spits.

(JT)

Opstelling Seraing: Dietsch, Kilota (62′ Maydana), Boulanger, Nadrani, Godart, Bernier (69′ Mouhli), Pierrot, Sabaouni (82′ Basha), Cascio, Mikautadze, Al Badaoui.

Opstelling Club NXT: Shinton, Hautekiet, Fuakala, Asoma, De Cuyper, Blomme, Sandra, Audoor (46′ Masovic), Engels, Baeten, Sagna (60′ Aelterman).

Gele kaarten: 32′ Hautekiet, 34′ Nadrani, 40′ Kilota, 61′ Fuakala.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 3′ 1-0 Al Badaoui, 20′ 2-0 Boulenger, 38′ 3-0 Mikautadze, 48′ 4-0 Mikautadze, 52′ 5-0 Mikautadze, 56′ 6-0 Bernier, 85′ 6-1 Baeten (pen).

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier