Club NXT houdt titelfavoriet Union in bedwang

Union's Deniz Undav en Club NXT's Nathan Fuakala strijden om de bal. © belga

Club NXT kon titelfavoriet Union in bedwang houden. Het kwam zelfs op voorsprong in de openingsminuut. Daarna onderging het de wet van de sterkste maar doelman Lammens keerde poging na poging. Club NXT blijft groeien en de jongeren deed alweer heel wat ervaring op.

Ondanks het mooie gelijkspel tegen Lommel op de vorige speeldag gooide coach De Mil zijn ploeg duchtig om met maar liefst vijf wissels. De Cuyper, Sandra en Baeten vielen goed in en werden nu beloond met een basisplaats. Baeten bedankte zijn coach voor het vertrouwen want na welgeteld acht seconden stond de 1-0 al op het bord.

Slapen

De verdediging van Union stond te slapen en Baeten schoof de bal beheerst onder doelman Moris. Lang kon Club NXT niet van die voorsprong genieten. Doelman Lammens kreeg zijn eerste speelseconden in 1B en pakte al meteen uit met prima parades op uithalen van Nielsen en Undav. In minuut zeven moest hij zich toch gewonnen geven toen Vanzeir een hoekschop van dichtbij in doel kon verlengen.

Union ging onmiddellijk op zoek naar de volgende treffer en spits Undav kreeg verschillende mogelijkheden maar vond telkens de beresterke thuisgoalie Lammens op zijn pad. Op het halfuur kwam Aelterman Van Der Bempt vervangen en dat zorgde voor wat meer defensieve stabiliteit. Club NXT ging met een 1-1 stand op het bord rusten en kon daar zeker niet over klagen.

Evenwicht

Een meer evenwichtig spelbeeld in de tweede helft. Enige opschudding kwam er op het uur. Een tot dan toe onfeilbare Lammens trapte de bal pal in de voeten van Vanzeir. Die vergat het cadeautje in ontvangst te nemen en besloot zwak naast. Unioncoach Mazzu liet zijn spelers telkens hoog druk zetten om de Brugse jonkies het voetbal te beletten maar in tegenstelling tot de eerste helft waren de kansen schaars.

Undav, alweer hij, was dicht bij de 1-2 en wat later kon spits Baeten een bal voor de lijn keren via een gevoelige plaats. Het typeerde de strijd- en vechtlust van de jonkies. Dé kans kwam er tien minuten voor het einde. Lynen zette zich door op de flank en gaf een loepzuivere assist maar Lammens had een prima reflex in huis op de trap van Lapoussin. Mazzu werd er zowaar wanhopig van. Bijna ging Club NXT nog met de volle buit lopen. Sagna, ingevallen in blessuretijd, kon de grote kans van dichtbij niet verzilveren. Union laat twee dure punten liggen maar Club NXT slaat zeker geen mal figuur in 1B.

(JT)

Opstelling Club NXT: Lammens, Hautekiet, Fuakala, Asoma, De Cuyper, Blomme, Van den Keybus, Engels (91′ Appiah), Van Der Bempt (28′ Aelterman), Baeten (92′ Sagna), Sandra.

Opstelling Union: Moris, Hamzaoui, Kandouss, Burgess, François, Teuma, Nielsen (61′ Fixelles), Mehlem (76′ Lynen), Lapoussin, Undav, Vanzeir (82′ Labeau).

Gele kaarten: 24′ Hautekiet, 40′ François, 76′ Burgess, 83′ Asoma.