Club mag niet tevreden zijn over zijn schietoefeningen

© belga
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Senior writer Frank Buyse

Arme Cromme. De doelman van Anderlecht Hendrik Van Crombrugge speelde een wereldpartij maar kon uiteindelijk ook niet op tegen de pletwals Club. Vooraf was cynisch gegrinnikt dat de aanvallers van Club Brugge in de clasico schietoefeningen zouden mogen houden. Want die scoorden afgelopen weken toch zo moeizaam. Drie keer in de hele maand september. Hun onmondigheid was nauwkeurig becijferd: Diatta had 3,5 pogingen nodig gehad per goal, spits Okereke 4,3 pogingen gehad per goal, Tau 4,5 en Dennis zelfs 7,3. Tijd om eens grondig te oefenen tegen het zwalpende Anderlecht, klonk het. Spits Okereke, al zeven matchen droog, mocht rusten en Diagne moest zelfs in de tribune toekijken. Naast Vossen die daar al weken zit, zo groot is de aanvallende weelde van Club dus. Maar toch te moeilijk scoren. De ‘topper’ tegen Anderlecht kon het niet beter onderstrepen.

Met Tau in de spits en Diatta en Dennis op de flanken wervelde Club zomaar over de bezoekers maar zélf scoren zat er 70 minuten niet in. Niet minder dan zestien pogingen telden we voor de rust, het was de ene kans na de andere. En om beurt misten ze, lag die Cromme in de weg of ontbrak net dat tikkeltje geluk, uiteindelijk was een owngoal van Van Crombrugge nodig om niet met 0-1 te gaan rusten: de bezoekers hadden aan 1 poging genoeg, met wat hulp van Mignolet wel, om te scoren.

Ongelooflijk eigenlijk, Club had met constante hoge druk en voortdurende positiewissels RSCA helemaal zoek gevoetbald.

De tweede helft was zo mogelijk nog erger. Kans, Cromme, kans, Cromme…. enzovoort, enzoverder. Dit kon niet blijven duren. Club was zó sterk en Anderlecht zó zwak. ‘Dit is de ploeg van Kompany….’, scandeerde Jan Breydel massaal. Om dan toch te kunnen losbarsten, Diatta zorgde toch voor de oververdiende winninggoal. Dan waren de schietoefeningen toch goed afgelopen. Het goede nieuws: Club blijft élke match een resem kansen creëren. Maar het probleem blijft: ze hebben er veel teveel nodig om te scoren. Hoeveel zou het gisteren zijn: méér dan 30 pogingen voor 2 goals? Europees zal dat zuur opbreken. Al zorgde het primavoetbal en het dartele bewegingsvoetbal van het nieuwe trio voorin bij momenten voor dolle pret. En zonder die Kromme was het minstens 5-1. Dat is ook een troost. Net zoals de winst tegen de grote rivaal, nu al 12 punten achter met een match meer bgespeeld… Maar de schietoefeningen waren toch niet helemaal geslaagd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier