In de eerste stemronde kreeg dit trio de meeste stemmen. Felice Mazzu (Sporting Charleroi), de winnaar van vorig jaar, en nationaal beloftencoach Johan Walem maken de top vijf vol.

De jury bekroont met de onderscheiding de Belgische trainer (of coach met dubbele nationaliteit zoals Leko) die het voorbije jaar het best beantwoordde aan de figuur van Raymond Goethals, zijn wijze van werken en gedrevenheid.

De Trofee Raymond Goethals wordt sinds 2011 jaarlijks uitgereikt. De jury is samengesteld uit onder meer ex-bondscoaches en andere invloedrijke figuren uit de Belgische voetbalwereld. Eric Gerets (toenmalig bondscoach van Marokko) was de eerste laureaat. Daarna wonnen Peter Maes (Lokeren), Francky Dury (Zulte Waregem), Marc Wilmots (Rode Duivels), Hein Vanhaezebrouck (AA Gent), Michel Preud'homme (Club Brugge) en Mazzu.

De prijs wordt op maandag 3 december uitgereikt in het stadion van RWDM.

(Belga)

In de eerste stemronde kreeg dit trio de meeste stemmen. Felice Mazzu (Sporting Charleroi), de winnaar van vorig jaar, en nationaal beloftencoach Johan Walem maken de top vijf vol.De jury bekroont met de onderscheiding de Belgische trainer (of coach met dubbele nationaliteit zoals Leko) die het voorbije jaar het best beantwoordde aan de figuur van Raymond Goethals, zijn wijze van werken en gedrevenheid. De Trofee Raymond Goethals wordt sinds 2011 jaarlijks uitgereikt. De jury is samengesteld uit onder meer ex-bondscoaches en andere invloedrijke figuren uit de Belgische voetbalwereld. Eric Gerets (toenmalig bondscoach van Marokko) was de eerste laureaat. Daarna wonnen Peter Maes (Lokeren), Francky Dury (Zulte Waregem), Marc Wilmots (Rode Duivels), Hein Vanhaezebrouck (AA Gent), Michel Preud'homme (Club Brugge) en Mazzu. De prijs wordt op maandag 3 december uitgereikt in het stadion van RWDM. (Belga)