Club Brugge zwaar onderuit tegen AZ, KV Oostende verliest tegen Willem II

Het doelpunt van Jelle Vossen kon niet baten voor Club © (Foto Belga)

Blauw-zwart kreeg een 5-2-nederlaag om de oren tegen de Nederlandse subtopper, KVO verloor met 2-1.

Aan de rust stond Club al 2-0 in het krijt, en halverwege de tweede helft zette AZ zelfs de forfaitcijfers op het scorebord. De Nederlandse doelpunten kwamen op naam van Gudmundsson (5. en 60.), Stengs (12.), Johnsen (64.) en Druijf (68.). In het slot redden Openda (74.) en Vossen (85.) alsnog de Brugse eer. Voor Club is het na drie overwinningen de eerste nederlaag in de voorbereiding.

Ook KV Oostende ging voor het eerst in het tussenseizoen onderuit, en ook hier was een Nederlandse club een maatje te groot. De kustploeg verloor in Rijen na een genietbare partij met 2-1 van Willem II. Nieuwkomer Palaversa scoorde op slag van rust de 1-1.