Club Brugge zonder Gedoz en Vormer tegen Legia, Vazquez twijfelachtig

© BELGA
Redactie KW

Vicekampioen en Bekerwinnaar Club Brugge kan donderdag op de derde speeldag in groep D van de Europa League op bezoek bij Legia Warschau, de Poolse vicekampioen en Bekerwinnaar, geen beroep doen op de Braziliaanse winger Felipe Gedoz en de Nederlander Ruud Vormer. Victor Vazquez is twijfelachtig. Dat maakte Club Brugge maandag bekend.

De 22-jarige Gedoz stond meer dan zes maanden aan de kant met pubalgie en mocht zondag zijn rentree in de basis vieren tegen competitieleider KV Oostende. De winger kroonde zich meteen tot matchwinnaar door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren, maar moest met nog twintig minuten op de klok uit voorzorg vervangen worden. “Gedoz komt van ver terug en er wordt dan ook geen risico met hem genomen. Maandag en dinsdag traint Gedoz individueel. In samenspraak met de medische staf zal eind deze week beslist worden of hij selecteerbaar is voor de wedstrijd op Anderlecht. Legia komt sowieso te vroeg”, luidde de mededeling van Club.

Tegen KV Oostende kon blauw-zwart op het middenveld niet rekenen op Vormer en ook in Polen zal de Nederlander niet van de partij zijn. “Vormer blijft last ondervinden van de voet en mist zeker de wedstrijd op Legia Warschau en zo goed als zeker ook die op Anderlecht. Victor Vazquez mocht zondag voor het eerst na zijn schorsing terug opdraven. De Spanjaard was auteur van een zeer sterke eerste helft, maar werd aan de rust gewisseld. Boosdoener was een contractuur. Het is afwachten of de Spanjaard fit geraakt voor de confrontaties met Legia Warschau en Anderlecht.”

Middenvelder Lior Refaelov en verdediger Bjorn Engels zijn al lange tijd buiten strijd bij Club. ‘Rafa’ trainde maandag voor het eerst pijnloos met de bal, over een drietal weken zou hij wedstrijdfit moeten zijn. “Engels tenslotte werkt volop aan zijn revalidatie.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier