Veel sfeer op deze nazomerse zondag in het Stade Pays de Charleroi. Ook opvallend veel meegereisde Brugse fans. Leko voerde in vergelijking met de vorige competitiewedstrijd slechts één wijziging door. Dennis kwam in de ploeg voor Diaby. Horvath, woensdag voor de bekerwedstrijd in Roeselare nog ziek, nam zijn vaste stek onder de lat weer in. Ondanks de twee gelijke spelen van de jongste weken wijzigde Mazzu niets aan zijn startende elf.

De eerste dreiging kwam er van de bezoekers. Limbombe zette zich na een een-twee met Vanaken goed door op links. Hij legde terug op Cools, die met links op de vuisten van Penneteau mikte. Club had duidelijk het overwicht in de openingsfase en eiste het balbezit op, maar via een schietkans voor Rezaei kwam Charleroi toch een eerste keer de neus aan het venster steken. De bal verdween naast de kooi van Horvath.

Veel druk naar voor

Blauw-zwart bleef met veel druk naar voren voetballen. Dennis kon zich na een hoekschop vrijmaken, maar vanuit een scherpe hoek besloot hij op Penneteau. Charleroi knokte zich halfweg de eerste helft in de partij en Horvath moest zich een aantal keer reppen om enkele scherpe voorzetten weg te boksen.

We zaten ondertussen naar een erg genietbare match, met duels op het scherp van de snee, te kijken. Op het halfuur was Dennis nogmaals dichtbij de opener. Zijn poging schoot onder Penneteau door, maar Diandy stond nog op de lijn om op te ruimen. Aan de overkant probeerde Rezaei het via een plaatsballetje, maar zijn poging verdween net naast de verste paal. Het ging ondertussen snel op en neer: Vanaken mocht vrij aanleggen, maar hij trof van net buiten de zestien de paal. Amper twee minuten later trof ook de thuisploeg het doelkader. Linksachter Nurio nam een botsende bal vol op de slot, maar de lat bracht redding voor Club. Een krul naar de verste hoek van Dennis - die net naast doel belandde - vormde het slotakkoord van een genietbare eerste helft.

Club Brugge neemt de drie punten mee. © BELGA

Na de pauze was het aanvankelijk even wachten op echte doelkansen. De thuisploeg kwam voor het eerst opzetten via Pollet en Lukebakio, maar hun pogingen strandden respectievelijk in de handen van Horvath en naast doel. Via Dennis kwam ook Club voor het eerst opzetten na de pauze. Hij haalde knap de achterlijn, maar hij legde de bal te zwak terug waardoor Penneteau kon oprapen. Halfweg de tweede helft was het dan toch raak: Cools speelde via een knappe lange bal Vanaken vrij in de zestien van de Carolo's. De Limburger kapte zich knap vrij voorbij Martos en speelde Vormer aan. Wesley nam de bal over en vond het gaatje: 0-1.

Dubbele wissel

Het sein voor Mazzu om een dubbele wissel uit te voeren. Met succes, want invaller Tainmont kreeg alle tijd en ruimte om voor te zetten vanop links. Hij vond Rezaei, die moederziel alleen aan de tweede paal mocht inkoppen: 1-1. Een zinderde sfeer stuwde de thuisploeg naar voren en dat leverde twee enorme mogelijkheden op. Horvath had eerst een wereldsave in huis op een poging van Benavente en even later moest hij zich opnieuw onderscheiden op een poging van Diaby.

Limbombe legde de eindstand vast. © BELGA

Terwijl Charleroi alles op alles zette, viel de goal tot ieders verbazing aan de overkant. Limbombe kreeg veel vrijheid op links en poeierde het leer snoeihard in de verste hoek. In de slotfase was Diaby nog dichtbij de beslissing, maar hij stuitte op Penneteau. Club speelde de wedstrijd verstandig uit en pakte zo een belangrijke driepunter op het veld van een rechtstreekse concurrent. Ook de neutrale toeschouwer bleef in deze partij zeker niet op zijn honger zitten, want het was met voorsprong een van de betere matchen die we dit seizoen in onze competitie al voorgeschoteld kregen.

Sporting Charleroi - Club Brugge 1-2.

Doelpunten: 68' Wesley 0-1, 78' Rezaei 1-1, 88' Limbombe 1-2.

Sporting Charleroi: Penneteau, Marinos, Martos, Dessoleil, Núrio, Diandy, Baby, Lukebakio (60' Tainmont), Ilaimaharitra (74' Benavente), Rezaei, Pollet (75' Bedia).

Club Brugge: Horvath, Decarli, Mechele, Denswil, Cools, Vormer, Vanaken (89' Simons), Nakamba, Anthony Limbombe, Wesley (82' Vossen), Dennis (61' Diaby).

Gele kaarten: 32' Vanaken, 32' Decarli, 37' Vormer, 44' Lukebakio, 73' Rezazei, 74' Cools.

Scheidsrechters: Wouters.