Ondanks de eerste nederlaag op Moeskroen behield Ivan Leko het vertrouwen in zijn basiself. Bij de bezoekers uit Mechelen had Yannick Ferrera door de schorsing van Rherras en blessure van Kwaya iets meer sleutelwerk. Filipovic en Claes kwamen in de ploeg en Tim Matthys schoof een rijtje achteruit.

Club Brugge eiste meteen het balbezit op, maar echt kansen leverde dat in de absolute beginfase niet op. Bij een eerste versnelling was het wel meteen raak. Decarli stuurde met een schitterende dieptepass Vormer weg op rechts. De Nederlander haalde de achterlijn, leek aanvankelijk te lang te wachten, maar vond via een gelukje toch Wesley, die makkelijk kon binnen knallen.

Een mak KV Mechelen - dat dit seizoen nog niet kon winnen - stelde daar bijzonder weinig tegenover. Club Brugge hield alles onder controle. Schuchtere pogingen van Filipovic en Ganvoula konden Horvath niet in verlegenheid brengen. Aan de overzijde was Mechele dicht bij de verdubbeling. Hij kon een vrije trap van Vormer verlengen, maar trof de paal.

© BELGA

Op het halfuur trokken de bezoekers dan toch met mondjesmaat naar voren, maar echte kansen leverde dat niet op. Het was het sein voor blauw-zwart om nog eens te versnellen. Diaby kon op een dieptepass van Limbombe het leer over Coosemans lobben, maar Cobbaut werd door de Club-spits met bal in doel geduwd: doelpunt afgekeurd.

Verdubbeling vlak voor rust

Vlak voor rust noteerden we nog de beste bezoekende kans. Schoofs haalde knap uit met zijn linker, maar Horvath voorkwam met een knappe save de gelijkmaker. Twee minuten later was het aan de overkant wel prijs. Een diepe bal van Vanaken werd door Vormer klaargelegd voor Cools. Zijn schot week af en Coosemans was geklopt. 2-0 en Club op rozen de rust in.

Het eerste wapenfeit na de pauze kwam van de voet van Nakamba. Zijn schot miste echter het doelkader. Een knappe diepe bal van Vanaken zette even later Limbombe vrij op links. Hij schilderde het leer op het hoofd van Diaby, maar zijn kopbal was te zacht om Coosemans te verontrusten.

© BELGA

Ook KVM stak zijn neus nog eens aan het venster. Horvath stond pal op een poging van Croizet en zweefde de bal in hoekschop. Het spel ging intussen goed op en neer en aan de overzijde kon Limbombe zich nog eens doorzetten op links, maar hij vond Coosemans op zijn weg. Na snel werpen van Horvath kon blauw-zwart een snedige counter opzetten. Vormer kon via Diaby de achterlijn halen, maar zijn voorzet bereikte geen medemaat.

Wederoptreden Dennis

Op het uur viel de partij weer wat stil. De thuisfans konden zich wel opwarmen aan het wederoptreden van Dennis, de revelatie van het seizoensbegin. Een kwartier voor tijd toch nog even opwinding toen Mechele zich de bal liet aftroeven door Drazic, maar die kon de mee opgerukte Bandé niet alleen voor doel brengen.

© BELGA

In de slotfase werd een verre schuiver van Pedersen door Horvath in hoekschop getikt en even later zweefde de Brugse doelman ook een poging van Mathys knap uit de verste hoek. Mathys mocht het vanop de daaropvolgende corner - na een ingestudeerd nummertje - opnieuw proberen, maar nu zag hij zijn poging naast het doel verdwijnen. Aan de overkant kon Dennis zijn wederoptreden bijna met een treffer vieren, maar zijn poging verdween in het zijnet. Meteen ook het slotakkoord van deze partij, want in blessuretijd vielen geen uitgesproken kansen meer te noteren.

Een al bij al vlotte zege voor Club, dat Mechelen uittelde met treffers op de juiste momenten. De bezoekers kwamen af en toe wel opzetten, maar konden de Brugse defensie zelden in verlegenheid brengen. Blauw-zwart komt zo (voorlopig) weer aan de leiding naast Charleroi, dat morgen (zaterdag) Waasland-Beveren ontvangt.

Club Brugge - KV Mechelen 2-0.

Doelpunten: 8' Wesley 1-0, 45' Cools 2-0.

Club Brugge: Horvath, Wesley (74' Vossen), Diaby (62' Dennis), Limbombe, Vanaken (80' Clasie), Cools, Denswil, Vormer, Nakamba, Decarli, Mechele.

KV Mechelen: Coosemans, Vitas, Matthys, Croizet, Rits, Cocalic, Schoofs, Cobbaut, Ganvoula (62' Bandé), Filipovic (62' Drazic), Claes (77' Pedersen).

Gele kaarten: 41' Ganvoula, 46' Vormer, 49' Schoofs, 63' Limbombe, 79' Mechele.

Scheidsrechter: Visser.