Zondagmiddag arriveerde de beker in het Belfius Basecamp in Westkapelle. Bij Club Brugge dachten ze: geen titel zonder titelmatch en bijbehorend feestje. Een virtuele kampioenenshow was het resultaat. Minder intens dan een veldbestorming of een huldiging op de Grote Markt, maar Club had er wel werk van gemaakt.

Rond 17.30 uur zaten presentator Stijn De Groote, acteur en die hard Club Brugge-fan Rik Verheye en ex-voetballer Leo Van der Elst klaar in het Basecamp voor een korte voorbeschouwing op de kampioenenmatch. Kampioenenmatch? Ja, Club Brugge vs de Jupiler Pro League. Blauw-zwart verzamelde in 90 minuten 16 goals, verwijzend naar de 16de landstitel.

© BELGA

Speler voor de toekomst

Maar eerst vertelden Van der Elst en Verheye over hun blauw-zwarte hoogtepunten van het afgelopen seizoen. Clinton Mata was er een van. Van der Elst vond hem onwaarschijnlijk. "Het ziet er een super aimabele mens uit", vulde Verheye aan. "Zijn smile en flair doen mij denken aan Izquierdo. Kan je trouwens geloven dat veel van mijn vrienden niet begrijpen waarom ik Hans Vanaken zo goed vind", vertelde Verheye. "Zijn statistieken zeggen nochtans alles", antwoordde Van der Elst. "Het is alleen jammer dat hij bij nationale ploeg wat gebarricadeerd wordt omdat hij daar op nog betere voetballers botst."

"Mignolet was de missing link bij Brugge" - Leo Van Der Elst

Ook over Charles De Ketelaere waren beide heren lovend. "Hij is clever" en "hij beschikt over zo veel talent. Als tweede spits heeft hij denk ik de meeste kwaliteiten. Hij kan alleszins nog veel progressie maken. Het is een speler voor de toekomst." Van der Elst vond daarnaast dat "Mignolet de missing link was bij Brugge. Hij heeft een geweldige uittrap die zelfs tot een assist leidde." Verheye beaamde: "Ik was altijd super excited als hij aan de bal kwam." Niks dan lof dus voor de Brugse spelers.

Voet naast Real

Ook het Europese parcours oogstte nog eens lof. De 2-2 op Real Madrid in de Champions League was voor Van der Elst het hoogtepunt dit seizoen. "Ik denk dat heel veel mensen achterover zijn gevallen van het niveau van Club. Tot het laatste kwartier heb ik nooit het gevoel gehad dat we het moeilijk hadden. Blauw-zwart heeft daar z'n voet naast die van Real gezet. Niemand had verwacht dat we door zouden gaan in die sterke groep en toch hebben we het gedaan. Het blijft een geweldig parcours."

© BELGA

Een geweldig parcours was het ook in de competitie. Club Brugge mag zich oververdiend de nieuwe landskampioen noemen. Eerste achtervolger AA Gent volgt op maar liefst 15 punten. Na de 16-0 overwinning in de 'kampioenenmatch' stak Clinton Mata het feest in gang. De verdediger was dj van dienst en kreeg via Zoom het gezelschap van de supporters.

© Club TV

Reacties

Trainer Philippe Clement

"Twee maanden geleden kregen we al felicitaties, maar plots moesten we toch nog even vrezen voor de titel. Dat was heel raar, maar we zijn blij dat het ons toch gelukt is. Mijn mooiste moment dit seizoen was de kwalificatie voor de Champions League. Het was nog nooit gebeurd dat een Belgische club die geen kampioen was toch de CL haalde. Volgens mij was dat ook het moment waarop de ploeg besefte dat we iets speciaals konden neerzetten dit seizoen."

Kapitein Ruud Vormer

"Mijn favoriete moment van dit seizoen was onze overwinning in het bekerduel op Anderlecht. We hebben het altijd moeilijk om daar te winnen en nu lukte het. Bovendien scoorde ik. Volgend seizoen leg ik mezelf meer druk op, want ik wil meer scoren. Ook onze Champions League-kwalificatie was fantastisch, wat een jaar!"

Gouden Schoen Hans Vanaken

"Het lange wachten op de titel, dat was toch speciaal. Ik ben hier toegekomen in 2015. Op dat moment was het al elf jaar geleden dat Club Brugge de titel had veroverd en ik had meteen prijs. Intussen tellen we drie titels op vijf jaar. Voor mij was het moment van het seizoen mijn competitiegoal op het veld van Anderlecht. Eigenlijk die hele week. Ik won toen ook mijn tweede Gouden Schoen, zo'n week zal ik niet veel meer meemaken. Volgend seizoen is het onze ambitie om door te stoten in de Champions League. Er was dit jaar nog een mentaliteitsverschil, maar ik denk dat we nu echt wel hebben gemerkt dat het mogelijk is."

Doelman Simon Mignolet

"Dit is mijn eerste titel in eerste klasse, maar ik zou toch graag ook nog de beker winnen. Ik had drie doelstellingen toen ik hier aankwam: de Champions League halen, de titel winnen en de beker mee naar huis nemen. We zijn er bijna. Voor mij was dit hele seizoen een hoogtepunt. Volgend jaar geloof ik echt in onze kansen om verder te geraken dan de groepsfase van de CL. Dat moet het doel zijn."

Voorzitter Bart Verhaeghe

"We zijn oververdiend kampioen. Het hele seizoen hebben we gedomineerd. Ik denk dat we klaar waren om het op een andere, mooiere manier af te ronden. De honger is nog steeds groot. We willen de dubbel echt binnenhalen. Volgend seizoen is het onze ambitie om een nog betere kern samen te stellen. Verder is mijn favoriete moment de wedstrijd op Real Madrid. Aan de rust zei de voorzitter van Real tegen mij 'Jullie hebben een verdomd goede ploeg. Jullie doen ons echt pijn'. Dan ben je gewoon heel fier als zo iemand dat zegt over jouw team."

Zondagmiddag arriveerde de beker in het Belfius Basecamp in Westkapelle. Bij Club Brugge dachten ze: geen titel zonder titelmatch en bijbehorend feestje. Een virtuele kampioenenshow was het resultaat. Minder intens dan een veldbestorming of een huldiging op de Grote Markt, maar Club had er wel werk van gemaakt.Rond 17.30 uur zaten presentator Stijn De Groote, acteur en die hard Club Brugge-fan Rik Verheye en ex-voetballer Leo Van der Elst klaar in het Basecamp voor een korte voorbeschouwing op de kampioenenmatch. Kampioenenmatch? Ja, Club Brugge vs de Jupiler Pro League. Blauw-zwart verzamelde in 90 minuten 16 goals, verwijzend naar de 16de landstitel. Maar eerst vertelden Van der Elst en Verheye over hun blauw-zwarte hoogtepunten van het afgelopen seizoen. Clinton Mata was er een van. Van der Elst vond hem onwaarschijnlijk. "Het ziet er een super aimabele mens uit", vulde Verheye aan. "Zijn smile en flair doen mij denken aan Izquierdo. Kan je trouwens geloven dat veel van mijn vrienden niet begrijpen waarom ik Hans Vanaken zo goed vind", vertelde Verheye. "Zijn statistieken zeggen nochtans alles", antwoordde Van der Elst. "Het is alleen jammer dat hij bij nationale ploeg wat gebarricadeerd wordt omdat hij daar op nog betere voetballers botst."Ook over Charles De Ketelaere waren beide heren lovend. "Hij is clever" en "hij beschikt over zo veel talent. Als tweede spits heeft hij denk ik de meeste kwaliteiten. Hij kan alleszins nog veel progressie maken. Het is een speler voor de toekomst." Van der Elst vond daarnaast dat "Mignolet de missing link was bij Brugge. Hij heeft een geweldige uittrap die zelfs tot een assist leidde." Verheye beaamde: "Ik was altijd super excited als hij aan de bal kwam." Niks dan lof dus voor de Brugse spelers.Ook het Europese parcours oogstte nog eens lof. De 2-2 op Real Madrid in de Champions League was voor Van der Elst het hoogtepunt dit seizoen. "Ik denk dat heel veel mensen achterover zijn gevallen van het niveau van Club. Tot het laatste kwartier heb ik nooit het gevoel gehad dat we het moeilijk hadden. Blauw-zwart heeft daar z'n voet naast die van Real gezet. Niemand had verwacht dat we door zouden gaan in die sterke groep en toch hebben we het gedaan. Het blijft een geweldig parcours."Een geweldig parcours was het ook in de competitie. Club Brugge mag zich oververdiend de nieuwe landskampioen noemen. Eerste achtervolger AA Gent volgt op maar liefst 15 punten. Na de 16-0 overwinning in de 'kampioenenmatch' stak Clinton Mata het feest in gang. De verdediger was dj van dienst en kreeg via Zoom het gezelschap van de supporters.