Club Brugge werd ingedeeld in pot 4 en dan bestaat er uiteraard geen gemakkelijke loting. Met Zenit uit pot 1 kreeg het de minst sexy naam tegenover zich. Zenit kroonde zich vorig seizoen tot Russisch kampioen. Bij Dortmund is er een Belgische link met ex-speler Meunier en verder nog de internationals Witsel en Thorgan Hazard. Lazio Roma is er voor het eerst in vijf seizoenen terug bij in de Champions League. Vorig jaar klampten ze in de competitie lang aan bij Juventus maar eindigden uiteindelijk als vierde. Ook hier is er met Jordan Lukaku een Belgische link. Al bij al geen kansloze missie voor Club maar benieuwd of het gemis van de vocale steun van het fanatieke thuispubliek een impact zal hebben op de spelers en resultaten.

Coach Philippe Clement is een tevreden man: "Het is een minder sexy poule dan vorig seizoen, toch zeker voor de supporters. Het worden allemaal uitdagingen aangezien alle clubs een hoger budget hebben dan het onze. Kwalificeren voor de Europa League zou al een sterke prestatie zijn maar we gaan voor het hoogst haalbare. We gaan proberen elke wedstrijd zo veel mogelijk punten te halen. Ook vorig jaar zijn we tegen Real Madrid en PSG nooit met schrik aan een wedstrijd begonnen. Het komt erop aan om efficiënt met onze kansen om te springen en sterk te verdedigen. Verder wordt het ook een blij weerzien met Thomas Meunier."

Ook Simon Mignolet kan zich wel vinden in de loting: "Een weerzien met Liverpool ging mooi zijn maar ik ben niet ontgoocheld. Ik ken alle ploegen vrij goed want ik kom overal wel een ex-ploegmaat tegen. Het zien vier ploegen die van elkaar kunnen winnen en ik verwacht dan ook een open poule tot de laatste speeldag."

De eerste poulewedstrijden staan gepland op dinsdag 20 en woensdag 21 oktober. De volledige kalender wordt morgenavond bekend gemaakt.

Vanaf volgende week opnieuw toeschouwers toegelaten bij Europese wedstrijden

Vanaf volgende week worden er opnieuw toeschouwers toegelaten bij Europese wedstrijden. Het gaat om een gedeeltelijke terugkeer naar het stadion, want telkens mag er maximaal dertig procent van de stadioncapaciteit benut worden en dat enkel als de plaatselijke wetgeving het toelaat, zo bevestigde de Europese Voetbalconfederatie UEFA donderdagavond.

Fans van de bezoekende ploegen worden niet toegelaten, zo besliste het Uitvoerend Comité. Social distancing moet gegarandeerd worden en daarnaast moeten ook plaatselijke coronamaatregelen, zoals bijvoorbeeld het dragen van mondmaskers, nageleefd worden.

De maatregel gaat met de interlands van volgende week in. Opvallend, want de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) kreeg eerder deze week naar eigen zeggen geen toestemming van de UEFA om toeschouwers toe te laten tijdens de oefeninterland tegen Ivoorkust. De Belgische bond had daarvoor in samenwerking met de stad Brussel een plan voor uitgewerkt om toch 11.000 fans in het Koning Boudewijnstadion te kunnen ontvangen.

De beslissing van het Uitvoerend Comité werd genomen na de volgens de UEFA geslaagde testcase tijdens de Europese Supercup in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, een stad die nochtans sinds medio augustus stevig geteisterd wordt door het coronavirus. Het kwam de UEFA dan ook op wat kritiek te staan. Ook de coronacijfers in Europa gaan al wekenlang de verkeerde kant op. Heel wat steden kleuren dan ook donkerrood op de kaart en vrijwel overal gelden er reisrestricties.

"Met de beslissing van vandaag zetten we een eerste stap, met de gezondheid van de fans en respect voor nationale wetgeving op de eerste plaats", zo klinkt het hij UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. "27 landen in Europa laten momenteel terug fans toe in de stadions. In moeilijke tijden is het belangrijk om hoop en passie terug te brengen in de levens van voetbalfans."

(JT)

Club Brugge werd ingedeeld in pot 4 en dan bestaat er uiteraard geen gemakkelijke loting. Met Zenit uit pot 1 kreeg het de minst sexy naam tegenover zich. Zenit kroonde zich vorig seizoen tot Russisch kampioen. Bij Dortmund is er een Belgische link met ex-speler Meunier en verder nog de internationals Witsel en Thorgan Hazard. Lazio Roma is er voor het eerst in vijf seizoenen terug bij in de Champions League. Vorig jaar klampten ze in de competitie lang aan bij Juventus maar eindigden uiteindelijk als vierde. Ook hier is er met Jordan Lukaku een Belgische link. Al bij al geen kansloze missie voor Club maar benieuwd of het gemis van de vocale steun van het fanatieke thuispubliek een impact zal hebben op de spelers en resultaten.Coach Philippe Clement is een tevreden man: "Het is een minder sexy poule dan vorig seizoen, toch zeker voor de supporters. Het worden allemaal uitdagingen aangezien alle clubs een hoger budget hebben dan het onze. Kwalificeren voor de Europa League zou al een sterke prestatie zijn maar we gaan voor het hoogst haalbare. We gaan proberen elke wedstrijd zo veel mogelijk punten te halen. Ook vorig jaar zijn we tegen Real Madrid en PSG nooit met schrik aan een wedstrijd begonnen. Het komt erop aan om efficiënt met onze kansen om te springen en sterk te verdedigen. Verder wordt het ook een blij weerzien met Thomas Meunier."Ook Simon Mignolet kan zich wel vinden in de loting: "Een weerzien met Liverpool ging mooi zijn maar ik ben niet ontgoocheld. Ik ken alle ploegen vrij goed want ik kom overal wel een ex-ploegmaat tegen. Het zien vier ploegen die van elkaar kunnen winnen en ik verwacht dan ook een open poule tot de laatste speeldag."De eerste poulewedstrijden staan gepland op dinsdag 20 en woensdag 21 oktober. De volledige kalender wordt morgenavond bekend gemaakt.(JT)