Club Brugge stunt en neemt onverhoopt punt mee uit Real Madrid

© belga
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

In de tweede wedstrijd van de groepsfase van de Champions League heeft Club Brugge dinsdagavond gestunt door een puntje te pakken op het veld van Real Madrid. Blauw-zwart gaf wel een 0-2-voorsprong na de rust nog uit handen.

Geen verrassingen in de basiself van Clement, die het trio Tau-Dennis-Diatta voorin posteerde. In de opwarming viel Ricca in laatste instantie nog uit, waardoor Sobol op de linksachter aan de aftrap verscheen. Bij de Koninklijke, die dit seizoen nog niet in zijn beste doen is, stonden met Eden Hazard en Thibaut Courtois twee Belgen aan de aftrap.

Dennis zet Club op weg naar ongelofelijke stunt

Club Brugge was niet onder de indruk van de omstandigheden. Integendeel, het hield de bal bij momenten goed in de ploeg en zorgde zowaar voor het eerste doelgevaar. Tau glipte door de buitenspelval en bediende Dennis, die op onorthodoxe wijze – en met het nodige geluk – Courtois vloerde. De stuntgoal leek aanvankelijk te worden afgekeurd wegens buitenspel, maar na ingrijpen van de VAR stond blauw-zwart zowaar op voorsprong in Bernabéu: 0-1.

© BELGA

Op een reactie van de thuisploeg was het wachten tot minuut 20. Het schot van Modric was echter niet gekadreerd. Halfweg de eerste helft voerde de thuisploeg dan toch de druk op. Op een van de vele hoekschoppen had Mignolet een uitstekende redding in huis op een kopbal van Varane. Op de tegenaanval liet Tau zich nog eens opmerken, maar Courtois had weinig moeite met de Zuid-Afrikaan zijn gekruist schot.

Op 10 minuten van de rust noteerden we nog een grote kans voor Real: Kroos werd in schietpositie gebracht, maar zijn schuiver ging net naast. Club leek al lang blij te mogen zijn met een 0-1-voorsprong, maar het sprookje werd zowaar nog mooier. Dennis werd in het straatje gestuurd en deed het net zoals bij zijn eerste goal: onorthodox, maar dodelijk efficiënt. Met een lobballetje nam hij Courtois voor een tweede keer te grazen. 0-2 was meteen ook de ruststand. Real dook met een striemend fluitconcert de kleedkamer in.

Geen 0-3, wel 1-2

Zidane greep aan de rust in met een dubbele wissel Nacho en – opvallend – Courtois bleven binnen, Aréola en Marcelo waren hun vervangers. De thuisploeg opende logischerwijs met veel druk naar voren. Daardoor kreeg Club wel opties op de counter. Zo kwam Dennis dicht bij zijn derde, maar Aréola kwam goed uit zijn doel. Het zou blauw-zwart zuur opbreken: want een minuut later knikte Sergio Ramos de aansluitingstreffer tegen de touwen. De goal werd eerst nog afgekeurd, maar na ingrijpen van de VAR was het toch 1-2.

© BELGA

De vlam nu plots wel in de pan in Bernabéu: Los Blancos creëerden veel druk naar oren, bij Club was het pompen of verzuipen. Toch was het wachten tot ruim 20 minuten voor tijd voor een volgende kans voor de thuisploeg. Het schot van Modric vloog echter een metertje over. Halfweg de tweede helft slaagde blauw-zwart er dan toch in om min of meer van onder de druk uit te komen.

Blauw-zwart leek op weg naar een enorme stunt, maar vijf minuten voor tijd volgde een enorme opdoffer. Eerst pakte Vormer een domme tweede gele kaart en op de daaropvolgende vrije trap kopte Casemiro de gelijkmaker binnen. Real rook tegen tien Bruggelingen plots nog de zege. In de vier minuten blessuretijd kwamen beide ploegen nog één keer dicht bij de zege, maar het bleef bij 2-2.

Real Madrid – Club Brugge 1-2.

Doelpunten: 9′ Dennis 0-1, 39′ Dennis 0-2, 56′ Sergio Ramos 1-2, 85′ Casemiro 2-2.

Real Madrid: Courtois (46′ Aréola), Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Nacho (46′ Marcelo), Hazard, Kroos, Benzema, Modric, Casemiro, Lucas V. (67′ Vinicius Junior).

Club Brugge: Mignolet, Mata, Mechele, Deli, Sobol, Rits, Vormer, Vanaken, Tau (92′ Schrijvers), Dennis (70′ Openda, 87′ Cools), Diatta.

Gele kaarten: 69′ Mignolet, 77′ Openda, 78′ Vormer, 92′ Hazard.

Rode kaart: 84′ Vormer (2x geel).