Club Brugge start met Deli en Lang, Dortmund met drie Rode Duivels én goalgetter Haaland

Noa Lang krijgt het vertrouwen van Philippe Clement. © belga
Redactie KW

Club Brugge-coach Philippe Clement geeft Noa Lang een basisplaats in de Champions League-wedstrijd van woensdagavond tegen Borussia Dortmund in het Jan Breydelstadion. Ook Simon Deli, uiteindelijk toch beschikbaar na een negatieve tweede coronatest, mag aan de partij beginnen. De drie Dortmund-Belgen staan eveneens aan de aftrap.

In vergelijking met het team dat vorige week thuis 1-1 gelijkspeelde tegen Lazio Rome valt er één wijziging te noteren. Noa Lang komt in de plaats van Charles De Ketelaere.

Doelman Simon Mignolet krijgt verdedigers Clinton Mata, Odilon Kossounou en Simon Deli voor zich. Mats Rits, Hans Vanaken en Ruud Vormer vormen de vertrouwde driehoek op het middenveld. Krépin Diatta en Eduard Sobol nemen de flanken voor hun rekening. Noa Lang en Emmanuel Dennis zullen voorin rondzwerven.

Bij Borussia Dortmund staan Rode Duivels Thomas Meunier, Axel Witsel en Thorgan Hazard in de basis. Witsel draagt de aanvoerdersband. Meunier neemt het op tegen de club waar hij doorbrak op het hoogste niveau.

Twaalf goals in tien CL-matchen

Dortmund-coach Lucien Favre kan achterin niet rekenen op onder meer Mats Hummels (hamstring). Voorin loopt Erling Haaland, die zaterdag door knieproblemen ontbrak tegen Arminia Bielefeld (0-2 zege). Het Noorse fenomeen scoorde in zijn eerste tien Champions League-wedstrijden maar liefst twaalf keer, de Brugse verdediging is dus gewaarschuwd. De Engelse topwinger Jadon Sancho start op de bank.

Club Brugge staat samen met Lazio Rome met 4 op 6 aan de leiding in Champions League-groep F. Op de openingsspeeldag wonnen de Bruggelingen met 1-2 bij Zenit Sint-Petersburg. Vorige week speelde Club Brugge 1-1 gelijk tegen Lazio in Jan Breydel. Dortmund puurde drie punten uit duels met Lazio (3-1 nederlaag) en Zenit (2-0 zege).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier