Met Éder Álvarez Balanta haalt Club een vervanger voor de naar Aston Villa vertrokken Marvelous Nakamba. "Balanta is een linksvoetige defensieve middenvelder die ook centraal achterin uit de voeten kan", beschrijft Club zijn nieuwkomer. De achtvoudige Colombiaanse international, die deel uit maakte van de selectie voor het WK 2014, schakelde met FC Basel dit seizoen nog PSV uit in de voorrondes van de Champions League. Vervolgens sneuvelden Balanta en Basel tegen het Oostenrijkse Linz, dat vorige week door Club Brugge uit de Champions League werd gehouden.

Mbaye Diagne komt over van Galatasaray. © NurPhoto via Getty Images

Mbaye Diagne heeft al een verleden in de Jupiler Pro League bij Lierse (2014) en Westerlo (2015), telkens op huurbasis van Juventus. Destijds viel de Senegalees vooral op door zijn wispelturigheid, maar het voorbije anderhalf seizoen vond hij in Turkije erg vlot de weg naar de netten. In de terugronde van vorig seizoen kwam hij bij Galatasaray tot elf goals in twintig matchen. In het kalenderjaar ervoor bij Kasimpasa deed hij nog beter met 32 treffers in 36 duels. Bij Club Brugge moet Diagne voorin de concurrentie aangaan met recordaankoop David Okereke. Opvallend: blauw-zwart zit in de Champions League in dezelfde poule als Galatasaray. Diagne komt dus al snel zijn ex-ploeg tegen.

© Club Brugge
Met Éder Álvarez Balanta haalt Club een vervanger voor de naar Aston Villa vertrokken Marvelous Nakamba. "Balanta is een linksvoetige defensieve middenvelder die ook centraal achterin uit de voeten kan", beschrijft Club zijn nieuwkomer. De achtvoudige Colombiaanse international, die deel uit maakte van de selectie voor het WK 2014, schakelde met FC Basel dit seizoen nog PSV uit in de voorrondes van de Champions League. Vervolgens sneuvelden Balanta en Basel tegen het Oostenrijkse Linz, dat vorige week door Club Brugge uit de Champions League werd gehouden.Mbaye Diagne heeft al een verleden in de Jupiler Pro League bij Lierse (2014) en Westerlo (2015), telkens op huurbasis van Juventus. Destijds viel de Senegalees vooral op door zijn wispelturigheid, maar het voorbije anderhalf seizoen vond hij in Turkije erg vlot de weg naar de netten. In de terugronde van vorig seizoen kwam hij bij Galatasaray tot elf goals in twintig matchen. In het kalenderjaar ervoor bij Kasimpasa deed hij nog beter met 32 treffers in 36 duels. Bij Club Brugge moet Diagne voorin de concurrentie aangaan met recordaankoop David Okereke. Opvallend: blauw-zwart zit in de Champions League in dezelfde poule als Galatasaray. Diagne komt dus al snel zijn ex-ploeg tegen.