De 24-jarige Rits was de voorbije 5,5 seizoenen een sterkhouder op het middenveld bij Malinwa. De Antwerpenaar kwam tot 166 officiële wedstrijden (en zestien goals) voor KVM. Hij kon echter niet voorkomen dat Mechelen dit seizoen degradeerde uit de Jupiler Pro League.

Club-coach Ivan Leko was opgetogen met de komst van Rits. "Mats past perfect in het DNA van Club. Hij heeft energie, passie en combineert dit met rendement. Ik ben zeer tevreden met zijn komst", liet Leko op de clubsite optekenen.

Mats Rits maakte in oktober 2009 op nauwelijks zestienjarige leeftijd zijn debuut in de Jupiler Pro League bij Beerschot. Ajax plukte hem in de zomer van 2011 weg op het Kiel, maar in Amsterdam kon Rits nooit zijn stempel drukken. Hij was voornamelijk actief bij Jong Ajax en keerde in januari 2013 terug naar België, naar Mechelen.

(Belga)

De 24-jarige Rits was de voorbije 5,5 seizoenen een sterkhouder op het middenveld bij Malinwa. De Antwerpenaar kwam tot 166 officiële wedstrijden (en zestien goals) voor KVM. Hij kon echter niet voorkomen dat Mechelen dit seizoen degradeerde uit de Jupiler Pro League. Club-coach Ivan Leko was opgetogen met de komst van Rits. "Mats past perfect in het DNA van Club. Hij heeft energie, passie en combineert dit met rendement. Ik ben zeer tevreden met zijn komst", liet Leko op de clubsite optekenen. Mats Rits maakte in oktober 2009 op nauwelijks zestienjarige leeftijd zijn debuut in de Jupiler Pro League bij Beerschot. Ajax plukte hem in de zomer van 2011 weg op het Kiel, maar in Amsterdam kon Rits nooit zijn stempel drukken. Hij was voornamelijk actief bij Jong Ajax en keerde in januari 2013 terug naar België, naar Mechelen.(Belga)