Club Brugge reageert tevreden op Europese loting

Ruud Vormer. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Na de loting voor de groepsfase van de Europa League sprokkelden we reacties bij Michel Preud’homme, Tuur Dierckx en Ruud Vormer.

De meeste aandacht op de persbabbel van Michel Preud’homme ging uiteraard naar de loting voor de poules van de Europa League. Club werd ondergebracht in groep D met Napoli, Legia Warschau en Midtjylland. “We hebben opnieuw onze gewoonlijke Deense ploeg”, lacht Michel Preud’homme. De Brugsse coach verwijst daarmee naar vorig seizoen, toen Club met Brondby, FC Kopenhagen en Aalborg maar liefst drie Deense ploegen ontmoette. “Midtjylland is de enige Deense topclub die we nog niet tegengekwamen waren, maar het is wellicht wel de sterkste. Met Napoli hebben we ook een mooie affiche en in Warschau zullen we in een heksenketel terechtkomen. Of wij samen met Napoli de favoriet zijn om door te stoten ? Dat valt nu moeilijk te zeggen. Eerst moeten we de tegenstanders analyseren. Midtjylland schakelde in de vorige ronde bijvoorbeeld Southampton uit. Makkelijk wordt dus niet. Het zal bovendien afhangen van wie fit zal zijn voor die wedstrijden.”

Dries Mertens

Ook Ruud Vormer en Tuur Dierckx reageerden positief op de loting. “Het zijn mooie clubs, al heb ik nog tegen geen enkele van de drie ooit gevoetbald”, aldus Vormer. “Maar ik kijk veel voetbal en ken ze dus natuurlijk wel. Gisteren zag ik trouwens nog de wedstrijd tussen Midtjylland en Southampton. Het zijn drie sterke ploegen, maar we moeten er vol voor gaan.” Tuur Dierckx ziet alvast mogelijkheden. “We moeten ambitieus zijn. Als we ons voetbal kunnen brengen, kunnen we opnieuw ver geraken. Het wordt leuk om tegen Dries Mertens te spelen, al ken ik hem niet persoonlijk.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier