Club Brugge over nieuw stadion: “Eerste visuals komen eraan”

© belga
Olaf Verhaeghe

Het plannen van het nieuwe stadion van Club Brugge schakelt nog deze maand een versnelling hoger. Tegen eind april moeten verschillende architecten en bouwconsortia hun ontwerp voor die nieuwe voetbaltempel indienen. De eerste plannen en visualities komen er in de komende maanden aan.

De teams die meedingen naar het bouwen van het nieuwe stadion van Club Brugge bestaan zowel uit nationale als internationale designers, aannemers en studiebureaus. Club Brugge gaf hen vooraf een aantal voorwaarden en vereisten mee om tot een stadion te komen dat past in de omgeving, voorzien is van de meest moderne technieken om de hinder te beperken en garantie biedt op een optimale voetbalervaring. “Het moet dus zeker om een ontwerp gaan dat veel aandacht heeft voor Sint-Andries en het unieke Club-gevoel”, klinkt het.

Eens alle ontwerpdossiers Club Brugge bereiken, zal elke kandidaat de kans krijgen het ontwerp toe te lichten aan het interne team van de club, aangevuld met experts in onder meer mobiliteit en leefomgeving. “Daarna zullen we een aantal ontwerpers vragen om hun voorstel verder uit te werken in functie van alle kwaliteitsnormen en het voorziene budget”, aldus Club Brugge nog. “De eerste plannen en visualisaties zullen ons dus in de komende maanden bereiken, eens het finale team is gekozen.”

Het nieuwe stadion is een investering van de club zelf en wordt ook door Club gefinancierd. “Wij benadrukken nogmaals dat alle plannen en foto’s eerst en vooral bij ons zullen verschijnen, via www.stadion.clubbrugge.be. Dit is en blijft dé plek waar onze supporters de correcte informatie en juiste beelden zullen kunnen ontdekken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier